Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az iPhone 2.2 – kipróbáltuk a frissítést

Alkalmazások, szoftverek

Itt az iPhone 2.2 – kipróbáltuk a frissítést

Megérkezett az almás mobil legújabb szoftvere – eget rengető újdonságokra senki se számítson, revolúció helyett tehát sokkal inkább csak csendes evolúcióról beszélhetünk.

Emlékezetes, hogy az Apple legutóbb szeptember 12-én adott ki frissítést az iPhone-hoz: a jelenlegi legfrissebb iPhone 2.1 a korábbi iPhone 2.0.2-t nyugdíjazta. Az ezt követő iPhone 2.2 bétatesztelését szeptember végén kezdték meg, mely szoftvernek október végén jelent meg a második béta verziója, amit aztán a hackereknek gyorsan sikerült is feltörniük. Most pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően megjelent a végleges iPhone 2.2, melyet az ugyancsak megújult (8.0.2.20) iTunes segítségével gyűjthetünk be, illetve telepíthetünk fel a telefonunkra.

Az iTunes ezzel a szöveggel fogad:

Aztán közli velünk a frissítés fontosabb paramétereit:

Majd pedig elkezdi a mintegy 246 MB-os frissítés letöltését:

Ezt követően elkezdődik maga a frissítési folyamat:

Néhány perc alatt kész a frissítés és újraindul a készülék:

A végeredmény pedig az iTunes-ban:

A telefonon lévő Google Maps alkalmazás az iPhone 2.2-nek köszönhetően Street View funkcióval gazdagodott. A Google Maps számítógépes verziója tavaly óta rendelkezik Street View funkcióval, melynek lényege ugyebár nem más, mint hogy adott helyszíneken valós fényképes illusztrációt kapunk a környékről. Magyarul ennek a szolgáltatásnak a segítségével akár otthon is meg tudjuk nézni, hogy például hogyan is néz ki annak az étteremnek a bejárata, ahova barátaink meghívtak minket vacsorázni. A Street View első körben csak az Egyesült Államok térképein volt elérhető, később pedig olyan országokat is meghódított magának, mint például Franciaország, Japán, vagy Ausztrália. Idén szeptember közepétől egyébként már a Google Maps for Mobile (BlackBerry, Palm, Symbian, Windows Mobile, Java), vagyis az alkalmazás mobiltelefonokra szánt változata is Street View kompatibilis.

Újdonság továbbá a korábbiaknál némileg stabilabb és gyorsabb működést biztosító iPhone 2.2-ben az Auto-Correction funkció kikapcsolásának lehetősége, amit egyébként már rengeteg felhasználó követelt egy direkt ebből a célból létrehozott online petícióban, valamint frissült a Safari webböngésző és az e-mail kezelő alkalmazás is, és mostantól már Podcastok is letölthetők az iTunes-ból. Mostantól ha bármelyik Home screenen megnyomjuk a telefon Home gombját, az azt eredményezi, hogy a telefon automatikusan az első Home screenre ugrik. Sajnos rossz hír, hogy a sokak által várva várt Copy/Paste, MMS, videófelvevő és modem funkciók ebben az új verzióban sincsenek jelen.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés