Connect with us
Hirdetés

technokrata

Miért a feederezés, és hogyan?

feederezés horgászat

LifeStyle

Miért a feederezés, és hogyan?

Miért a feederezés, és hogyan?

A feederezés horgász körökben mára igencsak népszerű módszerré vált. Aki elsajátítja ezt a technikát, új szintre emelheti hatékonyságát – és még közelebbről ismerheti meg a horgászat csínját-bínját.

Amellett viszont, hogy meg kell tanulni az alapokat, és az elméletet a gyakorlatban is tudni alkalmazni, a megfelelő feederező eszközökre is szükség lesz. A TackleBait.hu horgász webáruház széles kínálatában komplett feeder szett, speciális botok, etetőanyagok és egyéb hasznos felszerelések egyaránt elérhetőek. Az online vásárlás mellett pedig lehetőség van Szombathelyen fizikai formában is hozzáférni a termékekhez – és akár bátran kérdezni az eladóktól.

Miért olyan népszerű hazánkban a feederezés?

Leginkább attól, hogy egyszerű, de nagyszerű, hiszen hatékony, működik. A feeder horgászat mára a magyar kultúra megkerülhetetlen része lett. A feederezés egy rövidebb ideig tartó, céltudatos tevékenység, aminek fő célkitűzése a horgászat elemi lényege, vagyis a halfogás. Legyen szó pontyról vagy egyéb halról, a kapást egy botspicc jelzi, akár szó szerint a legnagyobb halat is kifoghatjuk a tengerből – vagy reálisan, itthonról nézve inkább valamelyik tóból, folyóból.

Ami még jó hír, hogy a feederezés eszközigénye nem olyan nagy, és viszonylag gazdaságosan belevághatunk a vásárlásba, miután – vagy miközben – megtanultuk az elméleti alapokat. Ezek a speciális botok és eszközök pedig kifejezetten erre a célra fognak jó szolgálatot tenni nekünk.

Mi alapján válasszuk ki a legjobb feeder botot?

Első és legfontosabb, hogy mindig az adott módszerhez keressünk botot. Feederezéshez feeder botot, ne olyat, ami “mindenre is jó”. Ami nagyon fontos még, hogy fel kell mérni, milyen vízre “evezünk”. Ismerjük a helyi sajátosságokat, milyen halakat lehet ott kifogni, és milyen távolságra kell majd dobni. Aranyszabály a 0-60 méterig terjedő eléréshez a körülbelül 360 cm hosszúságú feeder bot használata. Amennyiben még ennél is távolabb mennénk, nagyjából plusz 30 cm-re lesz szükség.

Ma már a feeder botok terén is létezik igazi magyar bot, ami megfelel a feederezéshez. Ezek általában olyan keményebb botok, amelyek elsősorban a pontyok kifogására szolgálnak – hiszen hazánkban is ők a legnépszerűbb halak a vízben. Nem véletlenül, hiszen egészségesek, finomak – például egy jó rácponty az egész családot jóllakatja.

Milyen egyéb horgász eszközökre lesz még szükség a feederezéshez?

Feeder bot, orsók, etetőanyagok, csalik, kemping felszerelések, speciális ruházatok – számos kihagyhatatlan eszköz, hiszen nemcsak a vízre, hanem a partra is gondolni kell, ahol mi magunk leszünk majd az egész tevékenység alatt. Készülni kell B-tervvel, lehet esni fog, később lesz kapásunk, mint terveztük, és számos váratlan esemény előfordulhat még – a halak mozgását és reakcióit olykor nehéz kiszámítani.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés