Connect with us
Hirdetés

technokrata

Több év után is az Nvidia Shield TV Pro az egyik legjobb Android alapú TV okosító

Nvidia Shield TV Pro tv okosító

Kütyük

Több év után is az Nvidia Shield TV Pro az egyik legjobb Android alapú TV okosító

Több év után is az Nvidia Shield TV Pro az egyik legjobb Android alapú TV okosító

Amilyen rohamos fejlődésnek indultak néhány évvel ezelőtt a TV okosítók, olyan hirtelen meg is álltak ezen az úton, hiszen a mai tévék többsége már okos funkciókkal és előre feltelepített streaming szolgáltatásokkal érkezik.

Ez közel sem jelenti azt, hogy a TV okosító készülékek ideje leáldozott, csupán azt, hogy olyan hamar elérték az aktuális igényeket, hogy évek óta nincs szükség jelentősebb változásokra.

Az Nvidia Shield TV Pro például már 2019-ben a legjobbak közé tartozott és 5 évvel a megjelenése után még mindig ott van az Android alapú TV okosítók legfelső szintjén.

Több éve a piacon van, mégsem akadt kihívója

A 9to5 Google magazin mutatott rá arra egy aktuális cikkében, hogy az Nvidia Shield TV Pro hiába jelent meg évekkel ezelőtt, még mindig makacsul őrzi előkelő pozícióját a piacon, hiszen gyakorlatilag mindent tud, amit egy ilyen TV okosítótól elvárhatunk.

Mai szemmel is erős, óriási tudással rendelkezik, és nem okoz neki gondot a 4K streaming. Nem véletlen, hogy a külföldi vásárlók még mindig imádják, sőt a hivatkozott cikk írója 5 év használat után sem tudott negatívumokról vagy lassulásokról beszámolni a készülék kapcsán.

Itt fontos megjegyezni azonban, hogy nem csak külföldön szeretik az Nvidia termékét. Éppen ellenkezőleg, a Teszt Plussz Magazin TV okosító kutatásában például évek óta a legjobb Android alapú megoldásként szerepel a felsőkategória képviseletében.

Miért olyan közkedvelt még 2024-ben is az Nvidia Shield TV Pro?

A fentiek alapján már biztosan mindenki kíváncsi arra, hogy több évvel a megjelenése után miként lehet még mindig ilyen népszerű az Nvidia TV okosítója? Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tulajdonságait, amelyek rögtön megválaszolják ezt a kérdést!

tv okosító nvidia shield tv pro készülék

Az erős hardver miatt akadásmentesen kezeli a 4K streaminget

Az Nvidia termékének egyik ütőkártyája még mindig a bivalyerős hardveres háttér. A Tegra X1+ chip annak idején magasan a csúcskategóriát képviselte, de még ma is ott van a legjobbak között, így az eszköz sokkal gyorsabb, mint a legtöbb Android alapú TV okosító.

Ebből fakadóan az okosítóval rengeteg olyan funkció érhető el, ami még ma is fel tudja csillantani az emberek szemét, így például megfelelő sávszélesség esetén akadásmentesen megbirkózik a HDR-támogatással felvértezett 4K streaminggel.

Folyamatos szoftveres frissítéseket kap

Noha vannak gyártók, akik papíron erősebb hardverrel kínálnak TV okosítót, azonban egy aduász akkor sem vehető el az Nvidiától a népszerűség kapcsán. Ez nem más, mint a szoftveres frissítések, hiszen a gyártó még mindig támogatja ezen a téren termékét.

Sőt mi több, ezek a frissítések nemcsak a biztonságot emelik magasabb szintre, hanem gyakran újabb funkciókkal is bővítik a lehetőségeket. Bár a frissítések ma már ritkábbak, azonban még mindig nem hagyja annyiban a dolgot az Nvidia.

Felhő alapú játékkonzolként is funkcionál

Azon túl, hogy támogatja valamennyi streaming szolgáltatót, az Nvidia Shield TV Pro nagy előnye, hogy nemcsak TV okosítóként, hanem felhő alapú játékkonzolként egyaránt működőképes, hála a GeForce Now támogatásnak.

Az Nvidia felhő alapú játékszolgáltatása ugyanis tökéletesen működik a masinával egy kiegészítő kontroller társaságában, így lehetőség van megfelelő internetkapcsolat esetén valamennyi tripla-A kategóriás videojáték streamelésére a televízión keresztül.

Saját tartalmak és alkalmazások kezelésére is lehetőséget ad

A stream mellett az Nvidia eszköze a lokálisan tárolt saját tartalmak kezelésére is lehetőséget ad. Van beépített tárhelye, de micro SD kártyán vagy pendrive-on keresztül gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket nyújt a saját videók, filmek és egyebek lejátszására.

Nagy előnye, hogy rengeteg videóformátumot támogat, sőt képes közülük néhány valós idejű átkódolására, de a hálózat más eszközén található tartalom lejátszására is, ami sokak számára felbecsülhetetlen előny, és jelenleg egyetlen másik androidos TV okosító sem tudja a piacon.

Már évek óta használja a mesterséges intelligenciát

Kétségtelen, hogy az Nvidia megelőzte a korát a Shield TV Pro-val, ami nemcsak a hardveres tudásán vehető észre, hanem azon is, hogy az eszköz már 2019-ben kezelte a mesterséges intelligenciát, ami az évek során csak még tovább fejlődött.

Az AI képes skálázni a tartalmakat, a technológiához vagy az előfizetéshez igazítani a felbontást – ez a Netflixnél különösen hasznos –, de például a régi filmek és videók felbontásának és minőségének javítására is alkalmas, hogy a legjobb formában legyenek egy 4K megjelenítőn. Ezt a piacon megtalálható Android alapú TV okosítók többsége egyáltalán nem tudja!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés