Connect with us

Hirdetés

technokrata

A rendszeres testmozgás 7 legfontosabb előnye, amiről tudnod kell!

rendszeres testmozgás edzésprogram előnye

LifeStyle

A rendszeres testmozgás 7 legfontosabb előnye, amiről tudnod kell!

Kép forrása: Freepik

A rendszeres testmozgás 7 legfontosabb előnye, amiről tudnod kell!

Szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben? Több energiára lenne szükséged a napi tevékenységeid során? Csak annyi a teendőd, hogy elindítasz egy edzésprogramot, és rendszeresebben odafigyelsz a testmozgás csodálatos mivoltára, aminek előnyeit – a krónikus mozgásszervi betegségek megelőzésétől az önbizalom növeléséig – nehéz figyelmen kívül hagyni.

A rendszeres edzésprogram 7 tagadhatatlan előnye!

1. A fizikai gyakorlatok javítják a hangulatot!

Az edzések serkentik az agy idegközpontjainak sorát, amely segít boldogabbnak és kipihentebbnek érezni magad. Már attól is jobban fogod érezni magad a bőrödben, ha rendszeres edzésprogramot követsz, ami javítja az önbizalmadat is. Ezenkívül a testmozgás csökkenti a szorongást és a depressziót, ráadásul a mozgásszervi panaszok leküzdésében is jelentős szerepet vállal, amiről a MozgásKlinika podcast adásaiban is megtudhatsz többet.

2. Az edzéses a krónikus betegségek ellen is kiválóak

A rendszeres edzésprogram segíthet megelőzni és/vagy kontrollálni a magas vérnyomást. Hamar észreveszed, hogy még a koleszterinszinted is emelkedni fog, ha sportolsz. A rendszeres testmozgás növeli a HDL, azaz a „jó” koleszterin szintet, miközben csökkenti az LDL-t, avagy a „rossz” koleszterint. De a sport segíthet a 2-es típusú cukorbetegség, a csontritkulás és bizonyos ráktípusok megelőzésében is.

3. Az edzés segít fenntartani a testsúlykontrollt

Edzés közben kalóriát égetsz el, és minél intenzívebb az általad választott program, annál több kalória fog elégni. Nem kell túl sok erőfeszítést belefektetned, és nem is kell olyan sok idő, hogy beinduljon a folyamat. Kezdetben a lift helyett menj a lépcsőn, sétálj egyet az ebédszünetben, tegyél néhány guggolást a szabadidőben, vagy ami még ennél is jobb: kapcsold ki a tévét és menj el sétálni!

4. A testmozgás erősíti a szívet és a tüdőt

A testmozgás révén a szövetek jobban oxigénnel és tápanyagokkal táplálkoznak, és ez az egész szív- és érrendszer javulásához vezet.

5. Az edzés pihentető alvást biztosít

A jó alvás segít koncentrálni, termelékenyebbé válni és javítja a hangulatot. A rendszeres edzésprogram segíthet könnyebben elaludni, és nyugodt alvást biztosít. Ha alvászavaraid vannak, próbálj délután sportolni.

6. A testedzés felpezsdítheti a szexuális életet

A rendszeres testmozgás segít energikusabbnak érezni magad, ami szintén pozitív hatással lesz szexuális életedre. Ezenkívül a fizikai aktivitás javítja a vérkeringést, ami nagyobb elégedettséghez vezet a szex tekintetében. A rendszeres testmozgást végző férfiaknál sokkal kevésbé valószínű, hogy merevedési zavart tapasztalnak.

7. Az edzés szórakoztató lehet

A fizikai tevékenységnek nem feltétlen kell fárasztónak lennie. Iratkozz fel tánc-, hegymászóórákra, vagy menj kirándulni a hegyekbe. Gyűjts össze néhány barátot, és szervezz egy foci-, röplabda-, tenisz- stb. meccset. Csak az a fontos, hogy mozogj!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés