Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az online pénztárgépek 3 rejtett funkciója, amiről érdemes tudnod!

online

Tipp

Az online pénztárgépek 3 rejtett funkciója, amiről érdemes tudnod!

Az online pénztárgépek 3 rejtett funkciója, amiről érdemes tudnod!

Az online pénztárgép használata bizonyos vállalkozásoknak és tevékenységi körökben ma már törvényi kötelezettség.

A “szükséges rossz” mellett ugyanakkor számos olyan funkcióval találkozhatsz még, amelyek előnyt jelentenek a mindennapi üzleti folyamatok során – így pedig nem teher lesz a különböző feladatok elvégzése. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy nem csak a vásárlás az egyetlen opció, így nem kell feltétlenül mélyen a zsebedbe nyúlni.

Az online pénztárgép alapvető feladata

Nem kell túlgondolni a dolgot, lényegében arról van szó egyszerűen, hogy a NAV szeretne elektronikusan kapcsolatba kerülni a vállalkozás üzleti tevékenységével. Ergo minden gazdasági eseményt rögzíteni kell már az online térben is – de egyelőre a fizikai nyugtaadási kötelezettség sem szűnt meg.

Hogy melyek a legjobb online pénztárgép konstrukciók? Részleteiben ITT olvashatsz erről.

Funkciók, amikről talán nem tudtál!

A CMO választékában számos olyan konstrukció elérhető, ami további extrákat nyújt az alapvető hatósági feladatok ellátásán túl. Lehetőség van például számlázásra, nyomtatásra és az elektronikus fizetésre is. Így lényegében több törvényi kötelezettségnek is meg lehet felelni egyszerre. Ehhez pedig nagyon nem is kell mást csinálni, hiszen ezek az eszközök minden szempontból megfelelnek a NAV által támasztott adatszolgáltatási követelményeknek.

1.     Számlázás és nyomtatás

A legmodernebb online pénztárgépek lehetőséget biztosítanak a számlák kiállítására és rögzítésére is, így nem kell külön programot használni és minden egy helyen történik, gyorsan, könnyen és egyszerűen.

2.     Elektronikus fizetés biztosítása

Ma már szinte alapvető, így pedig azonnal és nyomon követhetően, transzparens módon fogadhatunk tranzakciót bármilyen bankkártyáról vagy okoseszközről.

3.     Applikáció

Az ePénztárgép akkor is jó megoldás, ha digitalizálni szeretnénk vállalkozásunk folyamatait, és még hatékonyabbá tenni a mindennapi működést. A támogatott pénztárgépek, adóügyi nyomtatókkal ugyanis a nyugta is elkészülhet automatikusan.

Tudtad? Akár bérelhetsz is online pénztárgépet!

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy nem a vásárlás az egyetlen lehetőség. Sőt, sok esetben jobban megéri bérelni az online pénztárgépet, és igénybe venni az egyéb hasznos extrákat, funkciókat. A CMO-nál pedig olyan hibrid megoldást is lehet választani, amivel lényegében “egyet fizet kettőt kap” a vállalkozó, hiszen míg a pénztárgépnek tulajdonosa is lesz valaki, mellé POS terminál, vagy R QR-kódos fizetési megoldás is jár pluszba, bérléssel.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés