Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan készítsünk lebilincselő útmutató videókat?

útmutató videó iSpring Suite

Alkalmazások, szoftverek

Hogyan készítsünk lebilincselő útmutató videókat?

Hogyan készítsünk lebilincselő útmutató videókat?

A videók a kommunikáció nélkülözhetetlen részévé váltak. Az emberek 69%-a szívesebben ismer meg egy terméket vagy szolgáltatást egy rövid videóból. Természetesen ez csak a „jól elkészített” videókra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy ezek a videók informatívak, lebilincselők, kiváló minőségűek, és kielégítik a nézők igényeit. Ha gondoskodni szeretne arról, hogy az útmutató videója az összes ilyen követelménynek eleget tesz, kövesse ezt a lépésekre lebontott ismertetőt:

1. lépés: Célok meghatározása

Kezdjük a végén! Mire szeretne elérni a nézőknél az útmutató videó megtekintése után? Tegyük fel, hogy a videója egy vállalati alkalmazás használatáról szól. Tehát miután a néző végzett az útmutatóval, Ön valószínűleg azt szeretné, ha alaposan ismerné az alkalmazás funkcióit és azok használatát.

2. lépés: Vázlat és storyboard készítése

A vázlat összegzi az útmutató videó legfontosabb pontjait. Akár így is kinézhet:

Vázlat az iSpring útmutató videóhoz

Ezután készítsen egy storyboardot, hogy eldöntse, mit és milyen sorrendben szeretne megmutatni a nézőknek. A storyboardban szerepelhetnek felvételek, bemutatók, képernyőfelvételek, valamint egyéb elemek is az adott videó sajátosságaitól függően. Így néz ki a mi útmutató videónk storyboardja:

iSpring storyboard

3. lépés: Jó forgatókönyv írása

Mostanra már tudja, hogy mit és milyen sorrendben szeretne megmutatni. A következő lépés a forgatókönyv megírása. A forgatókönyvet érdemes három részre osztani:

  • Bevezetés

Közölje, hogy mi a témakör, és tudassa a közönséggel, milyen tudásra és készségekre tehetnek szert a videó megtekintésével.

  • Fő téma kibontása

Ismertesse a téma minden egyes területét a kellő részletességgel. Ne feledkezzen meg az alapszabályról: magyarázzon el mindent. Ami Önnek nyilvánvaló lehet, talán teljesen új a közönség számára, ezért minden esetlegesen hasznos információt adjon át a nézőknek.

  • Következtetés

Emlékeztesse a közönséget az útmutató videó témájára, ismételje át a tanultakat, és biztassa a nézőket az új tudás és az új készségek alkalmazására. Említést tehet egy másik útmutató videóról is, ha az a témába vág, és érdekelheti a nézőket.

Amikor a forgatókönyv végére ért, olvassa fel párszor hangosan, és dolgozza át a hosszú vagy bonyolult mondatokat.

4. lépés: Felvétel

Most már készen áll a videó rögzítésére. Ehhez szüksége lesz egy kamerára vagy egy képernyőrögzítő szoftverre, ha az útmutatója egy program vagy weboldal használatáról szól.

5. lépés: Az útmutató videó szerkesztése

Az iSpring Suite -hez hasonló eszközök korszerű videóstúdióval rendelkeznek, segítenek a videó rögzítésében és szerkesztésében is. Egyszerre rögzítheti a képernyőt és önmagát, majd úgy szerkesztheti a felvételt, ahogy csak szeretné: kitörölhet belőle részeket, narrálhatja, hangeffektekkel (pl. kattintásokkal, rendszerhangokkal, zenei aláfestéssel) gazdagíthatja, jegyzetekkel egészítheti ki, képeket és animációkat illeszthet bele stb. A szerkesztés segíthet beállítani a videó megfelelő ütemét és ezzel érdekfeszítőbbé, informatívabbá tenni az útmutatót.

Útmutató videó az iSpring Suite használatával

Összegzés

Most már tudja, hogyan készíthet útmutató videót. Ha még hatásosabbá és lebilincselőbbé szeretné tenni, fogadja meg az alábbi tanácsokat:

  • Készítse elő a felvétel helyszínét!
  • Zökkenőmentesen illessze egymáshoz az egyes részeket!
  • Egy izgalmas történetet mondjon el!

Reméljük, hasznosnak találta ezt a cikket. Sok szerencsét kívánunk!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Alkalmazások, szoftverek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés