Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elhanyagolt telephelyen épül fel Budapest legátgondoltabb lakónegyede

Ipar

Elhanyagolt telephelyen épül fel Budapest legátgondoltabb lakónegyede

Elhanyagolt telephelyen épül fel Budapest legátgondoltabb lakónegyede

Szemeretelep és Miklóstelep határán épül fel a XVIII. kerület talán legigényesebb, legmodernebb új negyede. A volt Erdért telephely jelenleg üresen áll, csak néhány töredezett aszfaltcsík szeli át a csaknem 100 ezer m2-es fejlesztési területet.

A meglévő családi házak mögött, de azokkal harmóniában épül majd fel a XVIII. kerület legnívósabb lakóparkja. Az Erdért vállalat volt fatelepe egy több mint 97 ezer m2-es, jelenleg töredezett aszfalttal burkolt terület, ahova a fejlesztő összesen 665 lakást tervez építeni, a hozzájuk tartozó kereskedelmi, szolgáltató és szabadidős zöldterületekkel együtt.

„A fejlesztés tervezése során nemcsak a környezetre, illetve a városrész jelenlegi szövetére, viszonyaira voltunk tekintettel, hanem az infrastruktúra, a közművek helyzetére, kapacitásaira is. Ezeket maximálisan figyelembe véve épülnek majd a létesítmények, illetve az építkezéssel párhuzamosan az infrastruktúra-rendszerek fejlesztésére is sor kerül, ahol arra szükség van, így a környék ellátása minden tekintetben stabilabb és korszerűbb lesz”

– mondta el Ohad Epschtein, a nemzetközi, ingatlanbefektetéssel és -hasznosítással foglalkozó Alfa Group hazai képviseletének vezetője.

A Krasznahorka, Szent László és a tervek szerint később az Érsekújvár utcáról is megközelíthető terület játszóterekkel, zöldterületekkel, közösségi kertekkel lesz tagolva. Az új lakóparkba összesen öt irányból lehet majd behajtani, a forgalom túlnyomó része pedig a Soroksári (repülőtéri) út felől/felé irányul, így a már meglévő, környező családi házas utcáknak nem okoznak majd érdemi többletterhelést.

A teljes projekt a tervek szerint három ütemben, három, helyrajzilag különálló telken valósul meg ‒ miközben maga a terület a gyakorlatban egybefüggő. A fejlesztés során háromféle lakóegységtípus jön majd létre. Lesznek 2 és 3 emeletes sorházak, valamint társasházak. Fontos, hogy a sorházak sem alkotnak majd egységes tömböt, a teljes terület szellős és átjárható marad. A lakások mellé megfelelő mennyiségű parkoló is épül. A kocsikat a lakók részben az épületek alatti mélygarázsokban (289 hely), részben a felhajtókon és a házak között helyezhetik majd el, összesen akár 789 darab járművet.

Ahogy az az Alfa Group beruházásainál megszokott, az ingatlanok a legkorszerűbb energetikai elveknek is megfelelően készülnek, az új otthonokon napelemek kerülnek elhelyezésre. Az épületek körül és között létrehozott zöldterületek három nagyméretű parkot kötnek össze, így a teljes terület kifejezetten és minden értelemben zöld, kellemes, kulturált lesz, a szabadidős tevékenységet, sportot, kikapcsolódást, szomszédok közötti találkozást szolgálva. A főváros egyik legátgondoltabb, új negyede így olyan magas szintű életteret biztosít a lakóknak és a környékbelieknek, amely nemcsak a jelenlegi, töredezett, csupasz aszfaltfelülethez képest óriási előrelépés, hanem bármilyen korszerű városi viszonylatban kimagasló.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés