Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fizetniük kell majd az X felhasználóinak, ha posztolni akarnak

Dotkom

Fizetniük kell majd az X felhasználóinak, ha posztolni akarnak

Fizetniük kell majd az X felhasználóinak, ha posztolni akarnak

Elon Musk az új belépőktől szedett díjakkal szorítaná ki a közösségi oldalról a szoftverrobotokat, miközben a sajátját ugyanott fejleszti, sőt a hírek szerint tartalomgyártásra is alkalmazhatja majd.

Elon Musk már tavaly ősszel belengette, hogy az X-en elkerülhetetlennek tűnik egy általános előfizetéses rendszer bevezetése, mivel ez az egyetlen módja a szoftverrobotok és kamu felhasználói fiókok kiszorításának. Egy bejegyzésre válaszolva a közösségi oldal tulajdonosa most újra felvetette, hogy az új X-felhasználóknak egy jelképes díjat számítanának fel, amiért cserébe nem csak olvasni, de írni is tudnának az X-en, tekintettel arra, hogy a mesterséges intelligencia és a “trollfarmok” könnyedén át tudják verni a robotok kiszűrésére szolgáló rendszereket, például a nyugdíjazás előtt álló CAPTCHA-t.

Egy másik válaszában Musk azt a lehetőséget is felvetette, hogy a frissen létrehozott fiókok csak három hónappal a létrehozásuk után posztolhatnának ingyenesen – bár ahogy azt a TechCrunch híradásában is kiemelik, a közösségi platformmal kapcsolatos más bejelentéseihez hasonlóan itt sem volt szó az új szabályok bevezetésének idejéről vagy a díjak összegéről. Annyi támpontunk azért van, hogy az X tavaly októberben kísérleti jelleggel már elkezdett évi 1 dollárt beszedni az ellenőrizetlen felhasználóktól Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken, melynek hiányában csak minimiális funkcionalitást biztosított nekik.

A mások robotja nem jó robot

A hónap elején X-nél bejelentették, hogy nagyszabású tisztogatást rendeznek a spamnek minősített fiókok között, ennek kapcsán pedig figyelmeztették a twitterezőket (ikszezőket), hogy a dolog komoly hatással lehet a követőik számára. A mostani elképzelés a levakarhatatlan szoftverrobotok folyamatos visszatérését akadályoznű meg, bár összességében nem nyilvánvaló, hogy a “fizetőkapu” mennyire lehet hatékony. A rosszindulatú tartalom eddig is gyakran érkezett a kék pipával rendelkező, havi 8 dollárért működtetett fiókokról, amelyek felett irányítást szereztek a spammerek, vagy csak rááldoztak ennyit az üzletükre.

Ahogy a TechCrunch írja, külön érdekes Musk és az MI-robotok küzdelméről olvasni, amikor az X tavaly frissített szabályzatának egyik záradéka szerint a nyilvános bejegyzések felhasználhatók gépi tanuló algoritmusok vagy MI-modellek képzésére. Ez alatt elsősorban az üzletember mesterségesintelligencia-fejlesztő cégét, az xAI-t kell érteni, melynek Grok chatbotját már elérhetővé tették az X Premium+ és Premium felhasználóinak is, a Fortune múlt héten közölt beszámolója szerint pedig azt tervezik a közösségi oldalon, hogy a fizetős felhasználók bejegyzéseket is írathatnak majd az xAI mesterséges intelligenciájával.

Forrás: BitPort


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés