Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nem kíváncsiak az emberek túlzottan a Windows 11-re

Nem kíváncsiak az emberek túlzottan a Windows 11-re

Megint nőtt a nyugdíjazás előtt álló Win 10 piaci részesedése.

A Microsoft makacsul kitart amellett, hogy 2025 októberében meg fogja szüntetni a Windows 10 általános terméktámogatását, ezt követően csak az olyan otthoni és céges felhasználók kapnak majd biztonsági frissítéseket hozzá, akik hajlandóak fizetni a javításokért. A napokban a vállalat végre tisztázta, hogy mennyibe kerül majd a céges ügyfeleknek a támogatás, ám azt még nem tudni, hogy az otthoni felhasználók miféle árakra számíthatnak.

Source: StatCounter Global Stats – Windows Version Market Share

Mindeközben a Statcounter analitikai cég újabb csúnya adatot közölt a Win 11 kapcsán, a februári csúcspontot követően márciusban ismét csökkent az operációs rendszer globális piaci részesedése, a Win 10 csent el tőle felhasználókat.

A mérések alapján márciusban a Win 10 piaci részesedése 1,81% plusszal 69,07%-ra erősödött, miközben a Windows 11 mínusz 1,48% teljesítménnyel visszaesett 26,68%-ra. A két operációs rendszer együtt a windowsos számítógépek közel 96%-án fut, azaz nagyon kevés olyan internetezésre használt PC maradt, amin Windows 10-nél régebbi változat futna.

Másfél évvel a Win 10 ingyenes támogatásának megszüntetése előtt még mindig ott tartunk, hogy a windowsos számítógépek bő kétharmadán ez a rendszer fut.

Beláthatatlan kiberbiztonsági következményei lehetnek annak, ha nem változtat a támogatási politikáján a Microsoft, és jövő ősztől tényleg mindenkinek fizetnie kell(ene) a Windows 10 biztonsági javításaiért.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés