Connect with us
Hirdetés

technokrata

Világdöntőben az ELTE programozói

Dotkom

Világdöntőben az ELTE programozói

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

Prágában rendezték meg az International Collegiate Programming Contest (ICPC) 2024-es európai döntőjét, ahol négy európai régió 52 csapata mérte össze tudását, köztük az ELTE versenyzői, akik a közép-európai régióból kvalifikálták magukat.

Az ELTE csapata (Gyimesi PéterNoszály Áron és Varga Péter) a kontinensviadalon bronzérmet szerzett, megelőzve ezzel olyan neves intézményeket, mint a Cambridge-i Egyetem vagy az Oxfordi Egyetem. Eredményével a csapat meghívást kapott a verseny világdöntőjébe, amelyet 2024 szeptemberében rendeznek Kazahsztánban, ahol a verseny történetében először képviselheti Magyarországot a csapat.

Az ELTE-s versenyzők felkészítő tanárai Németh Zsolt, az ELTE Informatikai Kar egyetemi adjunktusa és Nikházy László, a kar doktorandusz hallgatója voltak. A verseny részletes eredményei itt olvashatók.

Az ICPC a legrangosabb nemzetközi programozó csapatverseny egyetemi hallgatók számára. A hallgatóknak 5 órájuk van arra, hogy minél többet megoldjanak a 10-15 versenyfeladatból. Ehhez mindössze egyetlen számítógép áll a rendelkezésükre, így a versenyen az algoritmikus problémamegoldás és a pontos implementáció mellett fontos szerepet játszik a kommunikáció, az erőforrásmegosztás és a csapatmunka is.

Az ELTE részvételét az ICPC versenyeken a Nemzeti Tehetség program NTP-NTMV-23 pályázata támogatta.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés