Connect with us
Hirdetés

technokrata

Maximalizáld ételeid frissességét hűtőd extra funkcióival

Smart home

Maximalizáld ételeid frissességét hűtőd extra funkcióival

Maximalizáld ételeid frissességét hűtőd extra funkcióival

Jelentősen megkönnyíthetjük mindennapjainkat, ha hűtőnket, mosógépünket és egyéb háztartási gépünket rendeltetésszerűen, funkcióit kihasználva kezeljük. Így nem csak időt, de tetemes energiát, s ezáltal pénzt is spórolhatunk velük.

Sokakkal megesik, hogy csúcskategóriás háztartási gép vásárlásakor a használati útmutatót nem, vagy csak nagyon felületesen nézik át. Ennek következtében számos hasznos funkció egyszerűen kihasználatlan marad, sőt, az ismeretek hiányában a tulajdonosok hibásan állítják be a készüléket, melynek nem kívánt következményei is lehetnek. Ez annak fényében lehet problémás, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a hűtőknek is olyan különleges funkciói vannak, amelyek új szintre emelik a felhasználói élményt, maximalizálják az élelmiszerek frissességét és szavatosságát, így kifejezetten pazarlás azokat figyelmen kívül hagyni.

Ha veled is megtörtént már, hogy egy nap után elfonnyadtak a friss zöldségek a hűtőszekrényedben, sehogy sem fért be a mélyhűtőbe az élelmiszer, vagy feleslegesen vásároltál valamit, ami már rég ott lapult a hűtőd hátuljában, akkor a következő sorokat érdemes végig olvasnod.

Válasszunk a család mértéhez illő hűtőt!

Előfordult már, hogy nem fért be a húsleveses fazék a hűtőbe? Ha igen, akkor lehet itt az ideje váltani! Hűtőszekrény vásárlásakor elengedhetetlen, hogy átgondoljuk életformánkat, családunk életformáját, s ebből fakadóan azt is, hogy mit és mennyit tervezünk tárolni készülékünkben. Vegyük fontolóra: milyen élelmiszerek kerülnek a leggyakrabban a polcokra, és azt is, hogy egyebek mellett mennyi főtt ételt, tejterméket tervezünk majd tárolni a hűtőben. Fontos tisztán látni, hogy mekkora kapacitású hűtőre, mélyhűtőre, mennyi polcra, rekeszre lesz szükségünk. A Haier különleges kialakítású, nagy kapacitású hűtői úgy lettek kialakítva, hogy könnyedén elférjenek benne ab nagyméretű edények is, ugyanakkor helygazdaságos megoldásokat kínálnak a kisebb termékek tárolására is. A belső kialakításuk pedig nemcsak praktikus, hanem megakadályozza a hősokkot, optimalizálja az energiahatékonyságot és minden élelmiszernek és edénynek kellő helyet és megfelelő hűtési fokot biztosít.

Tegyük a helyére a dolgokat!

Meglepődve tapasztaltad, hogy az egynapos saláta elkezdett fonnyadni a fridzsiderben? Ha igen, akkor lehet ideje átgondolni, mit hova tegyél. Ahhoz, hogy az élelmiszerek minél tovább frissek maradjanak, fontos a megfelelő helyen való tárolásuk. Korántsem mindegy ugyanis, hogy egy salátát a legfelső polcra vagy egy delegáltan zöldségeknek kialakított fiókba helyezünk. Míg az egyik helyen gyorsan fonnyadni kezd, addig a neki megfelelő rekeszben akár egy hétig is friss marad. A Haier csúcskategóriás hűtőinél a My Zone, Humidity Zone, és a Dry Zone fiókok pontosan ezt segítik elő – optimalizálják a hűtőteret és az adott élelmiszernek legmegfelelőbb hőmérsékletet, páratartalmat és légkeringést biztosítják.

A listát töltsd meg, ne a kukát!

Gyakran vásárolsz olyan terméket, amire nem lett volna szükség? Ha igen, akkor a My Inventory funkció nagy segítségedre lesz – lehetővé teszi ugyanis, hogy a hűtőszekrényben tárolt élelmiszerek listáját a telefonodon is ellenőrizhesd, sőt, a termékek lejárati dátumát is könnyedén felviheted a rendszerbe. Ezeket az információkat pedig akár vásárlás közben is lekérheted, így jelentős mértékben csökkentheted élelmiszerpazarlást.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés