Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen lesz az Internet Explorer 9

Laptop

Ilyen lesz az Internet Explorer 9

Kiszivárgott az oroszoktól a következő generációs böngésző kinézete.

Habár a Microsoft már négy „előzetest” is kiadott Internet Explorer 9 szoftveréből az elmúlt fél év során, egyikben sem láthattuk még a megújult kezelőfelületet. Erre a vállalat szigorúan vigyázott, szeptember 15-i első nyilvános bétájára tartogatva a „puskaport”. Ami azonban idő előtt „elsült”: a vállalat orosz részlegének egy hibájából kifolyólag kiszivárgott az új browser GUI.

Természetesen, mint a hasonló esetekben szinte mindig, most is rekordgyorsan törölték a blogbejegyzést; ám mint a hasonló esetekben szinte mindig, most is hiába. A Bing cache-ében még jó darabig elérhető maradt képeket hozzáértő kezek gondosan lementették, így már bárki megnézheti, hogyan fog kinézni az IE9. Az Ars Technica jóvoltából mi is közreadjuk, íme:

Internet Explorer 9 GUI

Az orosz szöveg szerint az új böngészőben a fülek (tab) kikerülnek a böngészőablakból, hasonlóan a Google Chrome-ban és újabban a Mozilla Firefoxban tapasztaltakhoz. Egészében nézve pedig elmondható, hogy a kezelőfelület egyszerűbb és letisztultabb lett a nyolcas változathoz képest. Az IE8 menügombjai és eszköztára egyetlen menübe integráltan jelennek meg, így a fülek, a címsor és az eszköztár mind elfért egy sorba. Ezzel a kialakítással megnőtt a képernyőn egyszerre megjeleníthető hasznos tartalom.

Szokatlan ugyanakkor a gombok kinézete. A navigálógombokon a Longhorn fejlesztésekor megjelent külcsín látható újra: a „Vissza” (Back) gomb nagyobb, mint az előrenavigálást lehetővé tevő – ez az elrendezés egyébként a Firefoxban szintén így néz ki. Lopottnak tűnik viszont az oldal-újrabetöltés ikonja, melyet a Chrome és a Firefox felhasználók már jó ideje ismerhetnek saját böngészőikből. Ha ez a design valósul meg, akkor az eredeti, még az IE1-ben megjelent frissítőgomb-külcsín (fel- és lemutató kék nyilak) kerül lecserélésre.

Persze a szűk három hét múlva megjelenő első nyilvános bétaváltozat még sokat változhat kívülről, így a fenti kép csak egyfajta teaser, kedvcsináló a még szintén nem végleges grafikus kezelőfelülethez. Amiről természetesen szintén be fogunk számolni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés