Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő fogászata: átadták a Hallgatói Kiválóság Díjat

Digitális oktatás

A jövő fogászata: átadták a Hallgatói Kiválóság Díjat

A jövő fogászata: átadták a Hallgatói Kiválóság Díjat

Első alkalommal került átadásra a fogorvostan hallgatók kiemelkedő tanulmányi és tudományos eredményeit elismerő Hallgatói Kiválósági Díj.

A díjazottak között szerepeltek Bognár Eszter, Markó Katalin és Major Ábel, akiket a Fiatal Fogorvosok Országos Találkozóján (FIFOG) tüntettek ki, márciusban, Budapesten. Mindhárman a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának fogorvostan hallgatói.

A FIFOG, a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete és a MindentMent Fogászati Rendelőhálózat szervezésében, hagyományteremtő céllal létrejött eseményen több mint kétszázan hallgató vettek részt.

„A díjpályázat témájául a jövő innovatív fogászatát választottuk. Nagyon értékes pályamunkák érkeztek, számos olyan gondolattal és ötlettel, amelyekkel biztosan találkozni fogunk a jövő fogászatában”

– mondta Aranyi Rita, a díjat létrehozó MindentMent Fogászati Rendelőhálózat igazgatója.

A fődíjat és az azzal járó háromszázezer forint jutalmat Bognár Eszter, a Semmelweis Egyetem végzős hallgatója nyerte el. Tanulmányának kiemelkedő eleme a fogorvoslás környezetbarát átalakításának lehetőségei. A hallgató jövőképe szerint a fogászati gyakorlatoknak jobban kellene alkalmazkodniuk a környezeti elvárásokhoz, például a biológiailag lebomló anyagok használatával, hulladékcsökkentéssel, újrahasználható és komposztálható eszközök bevezetésével.

A második díjat és kétszázezer forint támogatást Markó Katalin, szintén a Semmelweis Egyetem hallgatója kapta. Pályázatának egyik leginnovatívabb része egy gyermekbarát fogászati ismeretterjesztő animációs sorozat ötlete volt, amelynek célja a helyes szájápolási technikák játékos bemutatása, csökkentve ezzel a gyerekek fogorvosi látogatásokkal kapcsolatos szorongását. A hallgató egy fogorvosi játékkészletet is tervezett, amely segít hozzászoktatni a gyerekeket a fogorvosi eszközök hangjaihoz és érzeteihez.

A harmadik díjat és a százötvenezer forint támogatást Major Ábel, a Semmelweis Egyetem negyedéves hallgatója vehette át. Tanulmánya kiemelkedett azzal, hogy bár a digitális technológiák és robotizáció fontosságát elismeri, mégsem ezeket tartja a jövő fogászatának legfontosabb elemeinek. Ehelyett a prevenció és a csapatmunkát emelte ki. Úgy véli, a páciensek egyre magasabb szintű egészségtudatossága miatt egyre többen keresik fel preventív jelleggel a fogorvost, így a fogak megóvása nagyobb hangsúlyt kap. Emellett kiemeli, hogy a jövő fogorvosainak átfogó tudással kell rendelkezniük a kezelések minden aspektusában, az egyes fogakon túl, egész rágószerv és páciens szinten gondolkodva, a különböző szakirányok aktív együttműködése, konzultációja nélkülözhetetlen a legmegfelelőbb ellátáshoz.

A díjazottak, innovatív szemléletükért meghívást kaptak a Fogászati Trendelő podcastba, hogy betekintést adjanak tudományos munkájukba és megosszák elképzeléseiket.

“Nagyon sikeresnek értékeljük a rendezvényt. A résztvevők visszajelzései nagyon kedvezőek voltak. Köszönjük minden résztvevőnek és támogatónak a segítséget és hogy eljöttek. Tervezzük a folytatást, és vizsgáljuk azt a felvetést, hogy a következő FIFOG-ot más, fogorvosképzésnek otthont adó városban, mint Debrecen, Pécs vagy Szeged rendezzük meg.”

A Fogorvosok Országos Találkozóját a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete és a MindentMent Fogászati Rendelőhálózat szervezte. Célja, hogy találkozási fórumot teremtsen fogorvosok legfiatalabb generációjának. A találkozóra az ország minden fogorvosi egyeteméről érkeztek a fogorvostan-hallgatók.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés