Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyon menő lett az új Lenovo ThinkPad

thinkpad

Laptop

Nagyon menő lett az új Lenovo ThinkPad

Nagyon menő lett az új Lenovo ThinkPad

Bemutatta új generációs ThinkPadjait a Lenovo, köztük – legalábbis a cég portfóliójában – egy ízig-vérig újdonságnak számító ultrahordozható modellel, a snapdragonos X13s-sel.

Bemutatta idei, vállalati felhasználásra szánt ThinkPad-portfóliójának új zászlóshajóit a Lenovo. A kínai gyártó palettáján első alkalommal található ARM-alapú processzorral rendelkező típus, ez az X13s, mely a Qualcomm legújabb, hordozható eszközökbe szánt rendszerprocesszorát, a Snapdragon 8cx Gen3-at kapta meg.

Az új ThinkPadekkel a Lenovo – és a Qualcomm – meglehetősen ambiciózus célt tűzött ki maga elé, az X13s ugyanis félig-meddig deklaráltan megpróbálná megtörni az Apple eddigi egyeduralmát, technológiai fölényét az ARM-alapú notebookok szegmensében. Mindenesetre van hová fejlődni, az előző generációs 8cx chipek ugyanis windows-vonalon nem tudták hozni azt a teljesítményt, amit az Apple saját platformján biztosított a vásárlóknak – mind a számítási kapacitást, mind az akkumulátoros rendelkezésre állást illetően.

A Snapdragon 8cx Gen3-mal ezt a csorbát igyekszik kiköszörülni a Qualcomm, mely korábban úgy nyilatkozott, hogy az új lapkák ugyanakkora felvett teljesítmény mellett 60%-kal nagyobb számítási kapacitást nyújtanak, többnapos akkumulátoros üzemidővel párosítva.

A Windows 11 Pro-t futtató ThinkPad X13s ennek megfelelően az inteles termékvonalnál elérhetetlennek bizonyuló, akár 28 órás akkumulátoros üzemidőt ígér, miközben tömege épphogy átlépi az 1 kilogrammos határt. A notebook különlegessége a Snapdragon processzor mellett a formabontónak számító, kifejezetten energiatakarékos, 400 nit fényerejű 16:10-es képarányú kijelzője, mely a 16:9-es képarányú kijelzőkhöz képest “magasabb” munkaterületet biztosít, egyben a noteszgép túlnyomó részt újrahasznosított anyagokból készült burkolatának alapjait is újrarajzolja.

A ThinkPad X13s mellett a Lenovo bejelentette az új generációs ThinkPad X1 Extreme mobil munkaállomásokat, melyek már az Intel 12. generációs Core i9 H-sorozatú processzoraival érkeznek, emellett a gyártó kínálatában ehhez a modellhez kérhető először 165 Hz-es képfrissítést támogató – szintén 16:10-es képarányú – kijelző. A portfólió új T és P sorozatú ThinkPadekkel is bővült, melyek egyaránt elérhetők lesznek AMD Ryzen és Intel CPU-val, illetve a fenti két modellel együtt immár 16:10-es panelt használnak 16:9-es képarányú helyett.

Forrás: HWSW

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés