Connect with us
Hirdetés

technokrata

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

bakancs

Tipp

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

A munkavédelmi ruházat alapvető részét képezik a munkavédelmi bakancsok.

A megfelelő bakancs kiválasztása során oda kell figyelni a biztonsági előírások betartására, de emellett figyelembe kell venni a munkavállalók kényelmi szempontjait is. Nem egyszerű dolog, olyan lábbelit találni, amely minden kitételnek megfelel, de mi most cikkünkben pár tippet hoztunk, ami segíthet a kiválasztásban.

Munkahelyi veszélyek feltérképezése

A munkavállalók különféle munkakörökben dolgoznak és ezek bizonyos területeken veszéllyel járnak. Azonban a munkavédelmi bakancs szempontjából fontos a konkrét kockázatokat felmérni. Ilyen kockázat lehet a leeső tárgyak, a munkagépek, a csúszós felületek vagy az elektromosság. Ezeknek megfelelően kell majd választani.

A biztonsági előírásoknak és az iparági szabványoknak való megfelelés

Nem elegendő feltérképezni a munkakörülményeket, de tisztában kell lenni azzal is, hogy milyen biztonsági szabályoknak kell eleget tenni egy-egy iparágban. Különféle tanúsítványok léteznek, amelyek iparáganként eltérnek.

Milyen egy biztonságos lábbeli?

Általában acélt, kompozitot és alumíniumot használnak a gyártása során. A bakancsok minden esetben kiváló védelmet nyújtanak. Az acél változatot akkor érdemes és kell választani, ha a leeső tárgyak vagy a mozgó munkagépek ellen szeretnénk védekezni, míg a kompozit anyag az elektromosságnak való kitettséget csökkenti. Azonban, ha a tapadás a legfontosabb szempont, mert csúszós a felület, akkor csúszásgátló talppal is kell kalkulálnunk, amely megvéd a nedves vagy olajos felületeken való elcsúszástól és esésektől.

Fontos a kényelem

Senki sem szeretne naponta 8 órán át olyan bakancsot viselni, ami kényelmetlen, és még a munkában is hátráltathatja az alkalmazottat. Megfelelő alátámasztás és kipárnázás szükséges ahhoz, hogy a kényelmi szempontoknak megfelelő legyen. Amennyiben nem így teszünk, úgy elképzelhető, hogy vízhólyagok keletkeznek a lábakon.

Ügyeljünk a tartósságra

Mivel nem egy hónapra vásároljuk meg a bakancsot, ezért ügyeljünk a tartósságra is. Ezt általában csak a minőségi lábbelik garantálják, mint például a puma munkavédelmi cipő. Csak olyan cipőt válasszunk, ami jól ellenáll a különféle környezeti hatásoknak.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés