Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

bakancs

Tipp

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

A legfontosabb tippek a vállalkozóknak munkavédelmi bakancs vásárlásához

A munkavédelmi ruházat alapvető részét képezik a munkavédelmi bakancsok.

A megfelelő bakancs kiválasztása során oda kell figyelni a biztonsági előírások betartására, de emellett figyelembe kell venni a munkavállalók kényelmi szempontjait is. Nem egyszerű dolog, olyan lábbelit találni, amely minden kitételnek megfelel, de mi most cikkünkben pár tippet hoztunk, ami segíthet a kiválasztásban.

Munkahelyi veszélyek feltérképezése

A munkavállalók különféle munkakörökben dolgoznak és ezek bizonyos területeken veszéllyel járnak. Azonban a munkavédelmi bakancs szempontjából fontos a konkrét kockázatokat felmérni. Ilyen kockázat lehet a leeső tárgyak, a munkagépek, a csúszós felületek vagy az elektromosság. Ezeknek megfelelően kell majd választani.

A biztonsági előírásoknak és az iparági szabványoknak való megfelelés

Nem elegendő feltérképezni a munkakörülményeket, de tisztában kell lenni azzal is, hogy milyen biztonsági szabályoknak kell eleget tenni egy-egy iparágban. Különféle tanúsítványok léteznek, amelyek iparáganként eltérnek.

Milyen egy biztonságos lábbeli?

Általában acélt, kompozitot és alumíniumot használnak a gyártása során. A bakancsok minden esetben kiváló védelmet nyújtanak. Az acél változatot akkor érdemes és kell választani, ha a leeső tárgyak vagy a mozgó munkagépek ellen szeretnénk védekezni, míg a kompozit anyag az elektromosságnak való kitettséget csökkenti. Azonban, ha a tapadás a legfontosabb szempont, mert csúszós a felület, akkor csúszásgátló talppal is kell kalkulálnunk, amely megvéd a nedves vagy olajos felületeken való elcsúszástól és esésektől.

Fontos a kényelem

Senki sem szeretne naponta 8 órán át olyan bakancsot viselni, ami kényelmetlen, és még a munkában is hátráltathatja az alkalmazottat. Megfelelő alátámasztás és kipárnázás szükséges ahhoz, hogy a kényelmi szempontoknak megfelelő legyen. Amennyiben nem így teszünk, úgy elképzelhető, hogy vízhólyagok keletkeznek a lábakon.

Ügyeljünk a tartósságra

Mivel nem egy hónapra vásároljuk meg a bakancsot, ezért ügyeljünk a tartósságra is. Ezt általában csak a minőségi lábbelik garantálják, mint például a puma munkavédelmi cipő. Csak olyan cipőt válasszunk, ami jól ellenáll a különféle környezeti hatásoknak.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés