Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen laptopot vegyünk a gyereknek?

laptop gyereknek

Laptop

Milyen laptopot vegyünk a gyereknek?

Milyen laptopot vegyünk a gyereknek?

A mai gyermek kiválóan ért a modern eszközökhöz. Ráadásul az online oktatás népszerűségével számos intézmény videokonferenciákon keresztül kezdte meg az iskolai oktatást. Ezenkívül egy laptop / számítógép használata az élet korai szakaszában felkészítheti őket, hogy tudatosan használják az IT-dolgokat. Mielőtt eldöntenénk, hogy milyen eszközt érdemes venni, győződjünk meg gyermekünk használati igényeiről, és az elvégzendő feladatokról. Cikkünkben igyekszünk adni némi segítséget, hogy a hordozható számítógép sokáig kiszolgálja az egész családot.

 

Laptopvásárlási szempontok

 Az új laptop beszerzésének a leghatékonyabb módja, hogy mire is fogja használni a gyerek. Érdemes elbeszélgetni vele és főleg a tanárokkal, hogy milyen eszközök vagy platformok (pl.: Zoom, Skype, Microsoft Teams, vagy Google Tanterem) segítségével zajlik az online oktatás.  A következő alapvető kritériumokat érdemes körbejárni

Költség: A gyerekeknél rövidebb a figyelem, és általában nem vigyáznak a kütyükre. Ezért, ha ez az első laptopjuk, győződjünk meg arról, hogy nem a legdrágábbat vesszük meg.

Kivitel: A gyerekek inkább a minimalista és egyértelmű eszközöket kedvelik.

Jellemzők: Az előnyben részesített eszköznek tisztességes grafikai képességeket és intuitív kezelőfelületet kell tartalmaznia. A használat egyszerűsége szintén jelentős szempont, amelyet figyelembe kell venni.

A Carousel V-852 szögletes piros, magyarul beszélő LCD kijelzős gyermek laptop, oktató foglalkoztató játék kihúzható egérrel a 11 éves vagy annál fiatalabb gyermeknek tökéletes választás. Ezzel az eszközzel játszva tanul és fejlesztheti a képességeit. 3 éves kortól egyformán ajánlott lányoknak és fiúknak, 33 foglalkoztató programot tartalmaz, a zenélő funkció pedig 60-féle dallamot képes megszólaltatni. Van lehetőség továbbá betűk, számok és szavak tanulására is. A memória fejlesztő játékok mellett, építő- és készségfejlesztő játékokat is találunk az eszközön. Itt is található egér, mint a hagyományos, felnőtt notebookok esetében. Hátrány lehet ugyanakkor, hogy ez a laptop a gyermek 12 éves koráig használható, utána újat kell venni, valamint a távoktatás vagy online-suli nem végezhető rajta.

Laptop vagy Tablet?

Ha a gyermekünk csak az internet miatt használja az eszközt, abban az esetben egy olcsóbb tablet lehet a jó választás. A laptop leginkább azoknak ajánlott, akiknek sokáig kell használni a billentyűzetet, illetve a komolyabb programokat vagy rendszereket. Az online oktatáshoz pedig nélkülözhetetlen a klaviatúra, ami a táblagépen nincs, azonban vásárlható hozzá billentyűzet kiegíszítőként. A gépek sebességét gyorsíthatjuk az úgynevezett SSD háttértárral, ez ugyan kevesebb adat tárolására alkalmas, mint a hagyományos winchester, viszont külső merevlemezt tudunk hozzájuk kapcsolni, amelyek alapból 1 Terrásak.

Szülői hozzáférés a géphez

Minden laptopon beállítható jelszó, PIN-kód vagy ujjlenyomat-zár megadva azt a beállítás során. Rajtunk kívül senki sem oldhatja fel őket, hogy a belépési követelmények nélkül kapcsolódjanak a „kezdőképernyőhöz”, vagy hozzáférhessenek családunk bármely személyes adataihoz és fájljaihoz.

Milyen operációs rendszert használjon a gyerek? 

Ha a szempontok után eldöntöttük, hogy mégis egy komolyabb laptopot veszünk a gyereknek, akkor meg kell fontolni, hogy milyen operációs rendszeren fusson az eszköz. Három létezik: Windows, Mac OS X és Chrome OS, és az árak attól függően változhatnak, hogy mire van szükséged a laptop számára. Ha weben szörfözik és a gyermek házi feladatot végez, akkor a Chrome OS-t futtató, gazdaságos laptop a legjobb. A fénykép- vagy videószerkesztésre vágyóknak valószínűleg valami erősebbre van szükségük. A Windows vagy Mac OS X rendszert futtató laptopok csúcskategóriája drágább lehet. A szülők úgy vélik, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak a technológiában, és egyre ambiciózusabbá válnak, ezért jó, ha valami erősebbre áldozunk, feltéve, hogy a költségvetésünkbe belefér. A szakértők az Acer, Asus, és Lenovo laptopokat ajánlják. Ezeket a család többi tagja is jól tudja használni.

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés