Connect with us
Hirdetés

technokrata

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

Adatvédelem

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

A CETIN Hungary célja, hogy a távközlés területén közös kutatási programok és innovatív projektek révén hozzájáruljon a fejlett műszaki ismeretekkel rendelkező szakemberek oktatásához, egyben elősegítse az építészeti szakma és a távközlési infrastruktúrafejlesztők közötti együttműködést. A vállalat részt kíván venni a jövő szakembergárdájának színvonalas képzésében, különös tekintettel a humánerőforrás-igények szempontjából kiemelt területeken.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a régió legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye. Célja a hallgatók elméleti, illetve a mindenkori piaci igényekhez igazodó gyakorlati képzése, valamint a versenyképes diplomát követően a szakemberek műszaki ismereteinek fejlesztése.

Az együttműködés révén az egyetem – tapasztalatával, illetve műszaki, informatikai és építészeti képzési palettájával – hozzájárul a CETIN Hungary céljaihoz, és ezzel párhuzamosan szakmai támogatást kap a hazai és a nemzetközi viszonylatban is keresett és versenyképes szakemberek képzéséhez.

Az együttműködést Bóday Tamás, a CETIN Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója és Prof. Dr. Medvegy Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, az egyetem vezetésével közösen jelentette be a pécsi Pollack Expón. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett szakmai kiállítás és konferencia a gazdaság és a felsőoktatás együttműködését testesíti meg.

A CETIN a műszaki szakemberképzéssel kapcsolatos stratégiájának megfelelően korábban már az Óbudai Egyetemmel és a Győri Széchenyi István Egyetemmel is kötött megállapodást.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés