Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elegáns dizájn, prémiumminőség a síkképernyős tévék korában

síkképernyő tévé lg oled tv

LifeStyle

Elegáns dizájn, prémiumminőség a síkképernyős tévék korában

Elegáns dizájn, prémiumminőség a síkképernyős tévék korában

Manapság szinte minden háztartásban találkozni lehet legalább egy síkképernyős tv készülékkel. Nem véletlen ezeknek a modelleknek az elterjedése és népszerűsége. Vékony kialakításuknak köszönhetően könnyen lehet helyet találni számukra, és az elegáns, kifinomult formatervezés miatt jól is mutatnak a szobában.

A lényegről sem szabad megfeledkezni, miszerint a technológia fejlődésével ezek a készülékek gyönyörű képet képesek sugározni. Az erős mezőnyből kitűnik az LG gyártó, amely piacvezető a televíziók terén. Az Alza.hu webshopjában LG tv készülékek széles kínálatából válogathatunk.

LG Oled tv

Az Oled televíziók képesek a részletek tökéletesen kidolgozott megjelenítésére. Mély, hibátlan feketét produkálnak, ezzel végtelen kontrasztot és kiemelkedő képminőséget varázsolnak a nézők elé. Ezenkívül intelligens funkciókkal teszik még kényelmesebbé és emlékezetesebbé a tévézés élményét.

További előnyös tulajdonsága ennek a típusnak, hogy többféle felhasználásra is tökéletesen alkalmas. A filmezés élményét is képes felejthetetlenné varázsolni azáltal, hogy pontosan olyan színeket és árnyalatokat ad vissza, amiket a rendező is elképzelt. A Dolby Vision IQ és a Filmmaker Mode funkció is ezt segíti elő.

A bemeneti késleltetés rendkívül alacsony az Oled tévéknél, ennek pedig akkor veheti nagy hasznát a felhasználó, ha valamilyen játékot futtat a készüléken. A szinte nulla késleltetés komoly versenyelőnyt jelent az ellenfelekkel szemben, hiszen rövidebb reakcióidőt tesz lehetővé. A Game Optimizer kiegészítés különböző típusú játékokhoz biztosít tökéletes képbeállítást.

NanoCell technológia

A NanoCell technológia szintén egyedülálló tévézési élményt tesz lehetővé. Ennek a modern technológiának a lényege, hogy a képernyő nanorészecskékből áll, ezek pedig képesek elnyelni az egyes színek felesleges hullámhosszát, ezáltal kiszűrik a nem kívánt árnyalatokat. Tökéletesen tiszta színek és éles képek megjelenítését teszi lehetővé a készülék. Ehhez társul a Full Array Local Dimming funkció, amely a mélyfekete és sötét részletek kiemeléséért felel, és még tisztábbnak hat általa a többi szín is.

Az ideális választás

Ma már számos technológia áll rendelkezésre, amelyek közül választhat a vásárló. Könnyű is elveszni köztük, emiatt érdemes alaposan mérlegelni a konkrét termék kiválasztása előtt. Fel kell mérni az adott helyiség sajátosságait és fényviszonyait, ahova a televízió kerül. Nappali világosság mellett, vagy inkább éjszaka, esetleg teljesen besötétítve lenne-e használva a készülék.

Milyen célt szolgálna elsősorban a készülék? Filmnézéshez használnánk, vagy inkább játékkonzolokhoz csatlakoztatva lenne a szórakozás forrása?

Ezeket a kérdésköröket végigjárva sokkal egyszerűbb lehet a megfelelő tévé kiválasztása, és elkerülhető a hosszas gondolkodás az üzletek polcai, vagy a monitor képernyője előtt, online válogatva.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés