Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rossz hír érkezett az Android felhasználók számára

Dotkom

Rossz hír érkezett az Android felhasználók számára

Rossz hír érkezett az Android felhasználók számára

Újabb pofont kaptak a telefonjaikat meghackelők. Letiltotta a mobiljaikon az SMS utódjának használatát a Google Messages.

A Google megszokott és elvárt appjaival gyárilag előtelepítve érkező android-os okostelefonok egyik fő biztonsági vonala, hogy a rajtuk futó alkalmazások nem képesek bármit megtenni a készülékeken. Egyrészt engedélyeket kell kérniük a funkciók és az adatok elérése érdekében, másrészt pedig korlátozott felhasználói jogosultsággal futnak, így nincs lehetőségük megkerülni az engedélykéréseket, továbbá emelt jogosultságú kódfuttatást elérni.

A mobilozók oroszlánrésze számára mindez semmiféle problémát sem okoz, biztonsági okból pont az előnyükre válik, de a mobilőrültek egy része szeret teljes irányítást szerezni a készüléke felett, hogy bármit megtehessen rajta.

Ennek érdekében az android-os világban megszokott terminológiával „rootolják” a telefonjaikat, ezt követően a legmagasabb szintű jogosultsággal is futtathatják a készülékeiken lévő appokat.

A kritikus védelmi vonal kiiktatása alapvetően nincs hatással a megszokott appok működésére, azonban a pénzügyi alkalmazások (például a mobilbank, a Google Wallet) fejlesztői detektálják a szokatlan helyzetet, és biztonsági okból letiltják a termékeik rootolt mobilokon való működését.

Most váratlanul a Google Messages üzenetküldő is csatlakozott a klubhoz, rootolt telefonokon nem hajlandó többé RCS technológiával kommunikálni, csak SMS-ezésre ad lehetőséget. Ennek oka, hogy rootolt készülékeken a Google kevésbé képes megakadályozni a visszaéléseket és a spamelést, így inkább kizárta azokat az RCS működéséhez szükséges informatikai rendszeréből.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés