Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás Nvidia chipek a videokártyákban

Laptop

Hibás Nvidia chipek a videokártyákban

Ingyenes javítás az érintetteknek.

A Sony pár napja csendben elismerte, hogy egyes noteszgépeibe olyan grafikus vezérlők kerültek, amelyek problémát okoznak tulajdonosaiknak. Az Nvidia lapkái a gyártó hivatalos, júliusban tett közlése értelmében selejtesnek minősülnek. Gyártási hibából adódóan ugyanis egyes grafikus chipek tokozása nem lett megfelelő. A japán óriás közleménye szerint az Nvidiával közösen indítottak vizsgálatot, mely Vaio modelleket érinti az eset. Ennek eredményeként arra a megállapításra jutott a két cég, hogy az eladott laptopoknak csak igen kis hányada szorul javításra.

Mégis, milyen jelenség kíséri a defektes GPU-kat? Nos, az LCD-n megjelenő torz kép, véletlenszerűen felvillanó karakterek vagy a bekapcsolást követően továbbra is sötét képernyő egyértelmű jele annak, hogy valami nincsen rendben. És ez nem csak a Sony-t érinti: azok a nagy notebookgyártó márkák, akik szintén rendeltek az Nvidia gyártási hibás videokártyáiból, hasonlókat tapasztaltak. A noteszgépek belsejében kialakuló magas hőmérséklet által előidézett jelenségek létét többek között az Apple, a Dell és a Hewlett-Packard is visszaigazolta.

De koncentráljunk most a japán elektronikai gigász termékeire! A következő modellek tartalmaznak rossz GPU-t:
– VGN-FZ11x, VGN-FZ18x, VGN-FZ21x, VGN-FZ31x, VGN-FZ38x;
– VGN-AR11x, VGN-AR21x, VGN-AR31x;
– VGN-C1Zx, VGN-C2Zx;
– VGC-LM1xx, VGC-LM2xx;
– VGC-LT1xx, VGC-LT2xx.

Ezekben vagy Geforce 8400M, 8600M videokártya található, vagy nForce chipkészletű alaplap. Egyes értesülések szerint bizonyos (mobil) Geforce 8800/8900 szériákba is kerülhetett defektes chip. Amennyiben valaki ilyen eszközzel rendelkezik, annak a Sony megtéríti a javítási (anyag- és munka-) költségeket. Ez az ajánlat a vásárlás dátumát követő első négy évre áll, közölte a távol-keleti óriás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés