Connect with us

Nyereség az AH csoportnál konszolidált szinten is

Laptop

Nyereség az AH csoportnál konszolidált szinten is

Az Antenna Hungária Rt. gyorsjelentése – Nyereség anyavállalati és konszolidált szinten is: a Vodafone kikerült a konszolidációs körből.

Közzétette az Antenna Hungária (AH) Rt. anyavállalati és konszolidált – nem auditált – adatokat is tartalmazó 2003. évi gyorsjelentését.

Anyavállalati szinten az AH Rt. 2003. évi üzleti eredménye meghaladta a 2,1 milliárd forintot, mérleg szerinti eredménye pedig 1,1 milliárd forintot tett ki. A javulás fő oka az, hogy egyrészt az Antenna Hungária Rt. az alaptevékenységét illetően őrzi pozícióit, másrészt az AH távközlési tevékenységének Antenna Távközlési Rt.-be történő kiszervezésekor az AH eszközeinek egy részét apport formájában az új leányvállalat rendelkezésére bocsátotta, mely hozzájárult a rendkívüli eredményhez.

Konszolidált szinten a változó Vodafone-konszolidáción túl további változás volt 2002. évhez képest, hogy 2003. folyamán az AnteCom Rt., AnteCare Rt., AnSzer Kft. és a TeleDataCast Kft. eladásával fenti társaságok kikerültek a vállalatcsoportból.

Az AH-csoport értékesítésének nettó árbevétele 2003. évben 25,3 milliárd forint volt, amely 2,4 százalékkal haladta meg a 2002. évi összeget. 2003-ban a vállalatcsoport bevételeinek 55 százaléka műsorterjesztésből, 20 százaléka távközlésből, 8 százaléka az AntennaMikro szolgáltatásból, 5 százaléka szerviz szolgáltatásból, 12 százaléka pedig egyéb tevékenységekből (infrastruktúra-, eszköz bérbeadás stb.) származott.

A vállalatcsoport üzleti tevékenységének eredménye 2,25 milliárd forint, melyre legfőképpen a Vodafone Magyarország Rt. aktív tőkekonszolidációs különbözetének 2002. évi 1,1 milliárd forint összegű amortizációjának elmaradása hatott.

Kiadási oldalon jelentős tétel a pénzügyi műveletek ráfordításainak közel 2,5 milliárdos összege, mely továbbra is döntő mértékben a fizetendő kamatok és kamatjellegű ráfordításokhoz kapcsolódott (1,8 milliárd forint), bár a korábbi év hasonló időszakához képest ez a tétel kedvező irányban, több mint 17 százalékkal csökkent.

A csoport kötelezettségei 2002. évhez képest 7 százalékkal csökkentek, a hitelállomány összetétele pedig a rövidtávú hitelek kedvezőbb konstrukciójú hosszú távú hitelekkel történő kiváltása következtében pozitívan változott.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő