Connect with us
Hirdetés

technokrata

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

Digitális oktatás

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös szervezésű Audi Development Camp elnevezésű nyári képzése idén augusztusban is várja a szakmai fejlődésre és kihívásokra vágyó mérnök- és közgazdászhallgatókat.

Az egyhetes, angol nyelvű programon a magyar és nemzetközi fiatalokból álló csapatoknak ezúttal egy elektromos hajtáslánccal kapcsolatos projektfeladatot kell megoldaniuk.

A negyedik alkalommal megrendezett nyári tábor a Széchenyi-egyetem és a világ legnagyobb motorgyárával rendelkező Audi Hungaria gyakorlati oktatást támogató együttműködésének fontos pillére, amelyen a hallgatók valódi projektmunkát végezhetnek, és területükön elismert mentoroktól tanulhatnak. Az Audi Development Camp idén augusztus 9. és 15. között várja a kihívásokra és fejlődésre nyitott hallgatókat az egyetem győri campusán. A szakmai rész mellett a táborozók szabadidős programokon is részt vehetnek, valamint inspiráló közegben építhetik nemzetközi kapcsolataikat.

A táborban a világ bármely pontjáról érkező hallgatók egy olyan projektalapú képzésen vehetnek részt, amely az értékes szakmai tapasztalatok mellett akár karrierlehetőségeket is kínál. A programot elsősorban járműmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, szoftvermérnöki és gazdasági alap- vagy mesterképzésben tanuló hallgatók számára hirdette meg a Széchenyi István Egyetem. Fontos ugyanakkor, hogy a résztvevők alapos felkészítést kapnak az egyetem és az Audi szakembereitől, mielőtt megvalósítanák feladatukat.

Az idei projektben a hallgatóknak az autóipar egy aktuális kihívására kell választ adniuk: csapatmunkában egy elektromos jármű hajtásláncát kell tökéletesíteniük, beleértve az akkumulátort, az elektromos motor(oka)t és a sebességváltót. Az ügyfél szempontjából fontos igényeket kell leginkább figyelembe venniük, ilyen például a fogyasztás, a hatótávolság vagy a dinamika (gyorsulás, végsebesség). A versenyt végül az a csapat nyeri, amelynek a tábor hete alatt alkotott hajtáslánca a leginkább megfelel a követelményeknek.

Az augusztusi esemény a Széchenyi-egyetem győri campusán zajlik majd, ám a hallgatók betekintést nyerhetnek a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya és az egyetem Zalaegerszegi Innovációs Parkjának működésébe, valamint ellátogathatnak az Audi Hungaria győri gyárába is. A 200 eurós programdíj az előbbieken kívül tartalmazza a szállás, az ebéd, a tréningek, az oktatási anyagok, a hivatalos póló, valamint a képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány költségét.

Az érdeklődő hallgatók a jelentkezési űrlap kitöltése és a 10 eurós jelentkezési díj megfizetése után továbbjuthatnak az online interjúk fordulójába, amelynek végén a legjobbak bekerülnek a programba. A felvételi interjúk alapján a jelentkezők legígéretesebb 10 százaléka ösztöndíjban részesül, amely a teljes programdíjat fedezi számukra. Jelentkezni június 3-ig lehet a https://admissions.sze.hu oldalon.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés