Connect with us

technokrata

Teszt: Samsung MMD 320 mini hifi – Grillparty-ra

Házimozi - HiFi

Teszt: Samsung MMD 320 mini hifi – Grillparty-ra

A Samsung Magyarországtól kaptuk tesztelésre az MMD 320-as mini hifit, mely leginkább egy telefondokkoló + számítógépes hangfalszett helyettesítő termékeként állja meg a helyét, mintsem hifi toronyként. De ez a 20.000 Ft körüli árából mondjuk nem is csoda.

Szép és letisztult

Az eszköz ugyanis nagy jóindulattal érdemli csak ki a hifi termékkategória elnevezést: a dobozban nem találhat más, mint két gyenge minőségű 20W-os hangfal, illetve egy Mac Mininél körülbelül kétszer nagyobb egység, mely a viszonylag egyszerű kijelző mellett egy lenyitható előlap mögött egy CD és egy USB portot rejt a szokásos bemeneti és fejhallgató csatlakozásokkal. A készülék hátlapján egy-egy műanyag klippel tudjuk csatlakoztatni a kocka hangfalakat, illetve a rádió antennáját.

A fekete fényes műanyag előlapon meglehetősen idétlenül fest a síkból mintegy fogantyúként kiemelkedő, ezüstszínű hangerőszabályzó, ez talán az egyetlen olyan ergonómiai téma, amit érdemes a Samsung zenelejátszója kapcsán említenünk. Merthogy a design maga meglehetősen letisztult, szép, a gondjaink leginkább a belbeccsel vannak.

Visszafogott hangminőség

Egy mini hifitől, pláne 20.000 Ft-ért, nem várunk el Seinheiser minőséget, az MMD 320-as hangja ennek megfelelően maximum egy középkategóriás tévével veszi fel a versenyt. A hangszórók nem az a baj, hogy halkak, hanem egyszerűen mintha hiányozna belőlük a magas és a mély együtt, a hallgatott zenéből mintegy homályosabb visszhangot hallatva. Ugyanazt a zenét a laptopomból a hasonló árú pc-s hangfalszettemre rákötve egyszerűen olyan érzésem támadt a teszt során, mintha kitisztult volna a fülem, igaz, a pc-s 2.1-es hangfalszett központi egysége magában rejt egy kicsi mélyládát is. Ezt a megoldást egyébként simán megfontoltam volna a Samsung helyében: az értelmetlenül nagy vezérlő egységbe talán befért volna egy mély, ahogyan egyébként maguknak a a hangfalaknak hangszóróit is el lehetett volna takarni valamivel. Így talán nyugodtabban aludtunk volna mi is a teszt során: nem féltettük volna a membránt Hógolyótól, a szerkesztőség állandó macskájától, aki előszeretettel tesztel mindent, elsősorban kaparófa-funkció szemszögből.

A készülék távirányítója kellően kicsi, a konzol majdnem 180 fokban veszi a jelet, erre nem lehet panasz. A gyárilag beépített equalizer hangzásokkal valamennyire tudunk javítani a megszólaló zene részletességén, de csodákat ne várjunk tőle. A már első ránézésre érdeklődést keltő USB recording gombtól annál inkább: ezzel CD-ről és rádióból tudunk az USB pendrive-ra zenét felvenni. Míg a rádióból való felvétel a 90-es évek retró kazettás-magnós időszak életérzését hozza el a felhasználónak, addig a CD-ről való USB pendrivera való mentés olyan laptoposok és netbookosok irányába pozícionálja a terméket, akiknek a CD, vagy DVD meghajtó már nem fért el a gépben.

Kertiparty-ra

Összességében a Samsung mini hifije egy light-os belvárosi tetőparty-ra, vagy egy természetbarát, kis zajszennyezésű kertvárosi kertiparty-ra jó lehet, de túl sokat ne várjunk tőle. A mini hifi ár érték arányt nézve egy jó eszköz, a mini jack-kel szerelt okostelefonok és mp3-ok világában valószínű, hogy az utolsó eszközök egyike, melyekbe CD lemez rakható.Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin