Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung MMD 320 mini hifi – Grillparty-ra

Házimozi - HiFi

Teszt: Samsung MMD 320 mini hifi – Grillparty-ra

A Samsung Magyarországtól kaptuk tesztelésre az MMD 320-as mini hifit, mely leginkább egy telefondokkoló + számítógépes hangfalszett helyettesítő termékeként állja meg a helyét, mintsem hifi toronyként. De ez a 20.000 Ft körüli árából mondjuk nem is csoda.

Szép és letisztult

Az eszköz ugyanis nagy jóindulattal érdemli csak ki a hifi termékkategória elnevezést: a dobozban nem találhat más, mint két gyenge minőségű 20W-os hangfal, illetve egy Mac Mininél körülbelül kétszer nagyobb egység, mely a viszonylag egyszerű kijelző mellett egy lenyitható előlap mögött egy CD és egy USB portot rejt a szokásos bemeneti és fejhallgató csatlakozásokkal. A készülék hátlapján egy-egy műanyag klippel tudjuk csatlakoztatni a kocka hangfalakat, illetve a rádió antennáját.

A fekete fényes műanyag előlapon meglehetősen idétlenül fest a síkból mintegy fogantyúként kiemelkedő, ezüstszínű hangerőszabályzó, ez talán az egyetlen olyan ergonómiai téma, amit érdemes a Samsung zenelejátszója kapcsán említenünk. Merthogy a design maga meglehetősen letisztult, szép, a gondjaink leginkább a belbeccsel vannak.

Visszafogott hangminőség

Egy mini hifitől, pláne 20.000 Ft-ért, nem várunk el Seinheiser minőséget, az MMD 320-as hangja ennek megfelelően maximum egy középkategóriás tévével veszi fel a versenyt. A hangszórók nem az a baj, hogy halkak, hanem egyszerűen mintha hiányozna belőlük a magas és a mély együtt, a hallgatott zenéből mintegy homályosabb visszhangot hallatva. Ugyanazt a zenét a laptopomból a hasonló árú pc-s hangfalszettemre rákötve egyszerűen olyan érzésem támadt a teszt során, mintha kitisztult volna a fülem, igaz, a pc-s 2.1-es hangfalszett központi egysége magában rejt egy kicsi mélyládát is. Ezt a megoldást egyébként simán megfontoltam volna a Samsung helyében: az értelmetlenül nagy vezérlő egységbe talán befért volna egy mély, ahogyan egyébként maguknak a a hangfalaknak hangszóróit is el lehetett volna takarni valamivel. Így talán nyugodtabban aludtunk volna mi is a teszt során: nem féltettük volna a membránt Hógolyótól, a szerkesztőség állandó macskájától, aki előszeretettel tesztel mindent, elsősorban kaparófa-funkció szemszögből.

A készülék távirányítója kellően kicsi, a konzol majdnem 180 fokban veszi a jelet, erre nem lehet panasz. A gyárilag beépített equalizer hangzásokkal valamennyire tudunk javítani a megszólaló zene részletességén, de csodákat ne várjunk tőle. A már első ránézésre érdeklődést keltő USB recording gombtól annál inkább: ezzel CD-ről és rádióból tudunk az USB pendrive-ra zenét felvenni. Míg a rádióból való felvétel a 90-es évek retró kazettás-magnós időszak életérzését hozza el a felhasználónak, addig a CD-ről való USB pendrivera való mentés olyan laptoposok és netbookosok irányába pozícionálja a terméket, akiknek a CD, vagy DVD meghajtó már nem fért el a gépben.

Kertiparty-ra

Összességében a Samsung mini hifije egy light-os belvárosi tetőparty-ra, vagy egy természetbarát, kis zajszennyezésű kertvárosi kertiparty-ra jó lehet, de túl sokat ne várjunk tőle. A mini hifi ár érték arányt nézve egy jó eszköz, a mini jack-kel szerelt okostelefonok és mp3-ok világában valószínű, hogy az utolsó eszközök egyike, melyekbe CD lemez rakható.



Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés