Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Philips PicoPix PPX 4350 Wireless – Zsebprojektor

Házimozi - HiFi

Teszt: Philips PicoPix PPX 4350 Wireless – Zsebprojektor

A zsebünkben is elfér a Sagemcom legújabb projektora.

Néhány évvel ezelőtt a legfejlettebb mobiltelefonok rendelkeztek olyan apró mérettel, mint a mostani tesztünkben szereplő Philips újdonság. Pedig ez egy projektor, amelynek méretével épp ellentétes feladata van: Nagy méretben megmutatni azt, amit szeretnénk. Annyit már most elárulhatok, hogy a miniprojektor.hu-tól érkezett tesztkészülék okozott meglepetéseket a tesztidőszak során.

Csomagolás

Stílusos, letisztult dobozban érkezett a Sagemcom által fejlesztett, Philips márkanév alatt árult újdonság. A kicsomagolás után a tesztkészülék mellett a legfontosabb dokumentumokat, egy miniHDMI kábelt és egy WiFi-s adaptert találunk, ez utóbbi lehetőséget biztosít a vezeték-nélküli prezentáláshoz.

Külső

Egy ennyire aprócska (alig 8 centi hosszú, 4,7 cm széles és 1,7 cm vastag) termék esetén formai bravúrokra nem számíthatunk, ám ettől függetlenül kifejezetten kellemes a szemnek a látvány. A fehér keretet alaposan átszőtték lyukakkal, így a hűtésre egyáltalán nem lehet panaszunk. Szerencsére működés közben nem melegszik vészesen az eszköz, így kézben fogva is használható. Ha már a fehér keretnél járunk, érdemes rátérnünk az itt elhelyezett csatlakozókra is. A 3,5 mm-es fülhallgató kimenet mellett miniHDMI csatlakozót is találunk, illetve a microSD kártyánkat is itt helyezhetjük be a készülékbe. A bekapcsoláshoz mindössze egy csúszkát kell elhúznunk, ekkor a ventilátor felzúgásával jelzi a PicoPix, hogy munkára kész!

picopix11

Néhány másodperc elteltével megjelenik a Philips logója, majd hamarosan a menüvel találkozunk. Ezután a következő lépés jellemzően a fókusz állítása, ezt a menügombok mellöl tehetjük meg, néhány másodperces procedúra az egész. A beépített akkumulátorról körülbelül 2 órát működik a PicoPix, ezután a stílusos, QuickLink névre keresztelt akasztó szétnyitásával van lehetőségünk a töltésre. Ez a megoldás ugyanis egy USB csatlakozót rejt, mely hálózati töltőről 3 óra, laptopról pedig 8 óra alatt tölti fel a projektort.

picopix12

A menü biztosan ismerős annak, aki találkozott már a PicoPix sorozat valamely tagjával, hiszen a fejlesztők maradtak a bevált külsőnek. A kezelés egyszerű, egy ötirányú vezérlővel lépkedhetünk, illetve kaptunk külön vissza gombot is.

Használat

Egy akkumulátorról is használható projektor esetén kifejezetten fontos, hogy jól boldoguljon a hálózatokkal. Ez esetünkben nem is probléma, hiszen a miniHDMI és az USB csatlakozás mellett akár WiFi-n keresztül is vetíthetünk, ez utóbbihoz még el is helyeztek egy aprócska jeladót a Sagemcom mérnökei a dobozban. Az egységet a QuickLink USB csatlakozóba kell helyeznünk a projektorban, ekkor azonnal felajánlja a WiFi kapcsolatról való vetítést is. Persze ehhez szükség van Micracast kompatibilis számítógépre vagy táblagépre. A Miracast támogatás a gyártó ajánlása szerint családi képek és videók megmutatása során tehet jó szolgálatot.

picopix14

Sőt, akár házimozi kiegészítőként is megállja a helyét a PPX 4350, hiszen a beépített Bluetooth támogatás hatására képes együttműködni akár egy hangprojektorral is, így az 1 wattos hangszóró egy sokkal erősebbel is kiváltható. Ha már itt járunk, érdemes megemlíteni, hogy a LED technológiát használó  WavEngine projektor rendszert, mely az 50 lumenes fényerejével ha napfényes szobákat nem is, de sötétített termeket könnyedén bevilágít, akár 60”-es (152 cm) képátlóig.

IMG_2658

A 640 x 360 pixeles felbontás persze aligha tekinthető a jelenlegi projektor technológia csúcsának, ilyen kompakt méretben azonban még így is elképesztő. Szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy az apró PicoPix hamar feladja a harcot, a projektor rendszer 30 ezer órán át működik majd.

A jó képminőség mellett kiemelten fontos a kompatibilitás is, a PPX 4350-esnek ezzel sincs gondja. Sőt, akár MKV formátum videókat is feltölthetünk rá, így a legújabb felvételek sem jelentenek majd gondot a számára. Természetesen MP3 formátumú zenéket és BMP vagy JPG képeket is feltölthetünk a 4 GB-os tárhelyre, de akár használhatjuk a használhatjuk a microSD kártyánkat, illetve a pendrive-unkat is.

picopix13

Sajnos minden mókának vége szakad egyszer, a PicoPix PPX 4350 használata esetén ez két óra után jön el, eddig bírja ugyanis a beépített akkumulátor. Ez a méretét és a beépített technológiát figyelembe véve nem rossz. Sőt, mivel egy egyszerű USB port is töltőként szolgálhat, ezért akár a laptopunk is nagy segítséget nyújthat.

Végítélet

Mi tagadás, megkedveltem a Sagemcom PicoPix sorozatának legújabb tagját. Az alig 130 grammos modell könnyedén helyt áll a mindennapokban. Aki tehát rá tudja szánni a  85 ezer forintos árat, az feltétlenül tegyen egy próbát a miniprojektornál!



Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés