Connect with us

technokrata

Teszt: Philips PicoPix PPX 4350 Wireless – Zsebprojektor

Házimozi - HiFi

Teszt: Philips PicoPix PPX 4350 Wireless – Zsebprojektor

A zsebünkben is elfér a Sagemcom legújabb projektora.

Néhány évvel ezelőtt a legfejlettebb mobiltelefonok rendelkeztek olyan apró mérettel, mint a mostani tesztünkben szereplő Philips újdonság. Pedig ez egy projektor, amelynek méretével épp ellentétes feladata van: Nagy méretben megmutatni azt, amit szeretnénk. Annyit már most elárulhatok, hogy a miniprojektor.hu-tól érkezett tesztkészülék okozott meglepetéseket a tesztidőszak során.

Csomagolás

Stílusos, letisztult dobozban érkezett a Sagemcom által fejlesztett, Philips márkanév alatt árult újdonság. A kicsomagolás után a tesztkészülék mellett a legfontosabb dokumentumokat, egy miniHDMI kábelt és egy WiFi-s adaptert találunk, ez utóbbi lehetőséget biztosít a vezeték-nélküli prezentáláshoz.

Külső

Egy ennyire aprócska (alig 8 centi hosszú, 4,7 cm széles és 1,7 cm vastag) termék esetén formai bravúrokra nem számíthatunk, ám ettől függetlenül kifejezetten kellemes a szemnek a látvány. A fehér keretet alaposan átszőtték lyukakkal, így a hűtésre egyáltalán nem lehet panaszunk. Szerencsére működés közben nem melegszik vészesen az eszköz, így kézben fogva is használható. Ha már a fehér keretnél járunk, érdemes rátérnünk az itt elhelyezett csatlakozókra is. A 3,5 mm-es fülhallgató kimenet mellett miniHDMI csatlakozót is találunk, illetve a microSD kártyánkat is itt helyezhetjük be a készülékbe. A bekapcsoláshoz mindössze egy csúszkát kell elhúznunk, ekkor a ventilátor felzúgásával jelzi a PicoPix, hogy munkára kész!

picopix11

Néhány másodperc elteltével megjelenik a Philips logója, majd hamarosan a menüvel találkozunk. Ezután a következő lépés jellemzően a fókusz állítása, ezt a menügombok mellöl tehetjük meg, néhány másodperces procedúra az egész. A beépített akkumulátorról körülbelül 2 órát működik a PicoPix, ezután a stílusos, QuickLink névre keresztelt akasztó szétnyitásával van lehetőségünk a töltésre. Ez a megoldás ugyanis egy USB csatlakozót rejt, mely hálózati töltőről 3 óra, laptopról pedig 8 óra alatt tölti fel a projektort.

picopix12

A menü biztosan ismerős annak, aki találkozott már a PicoPix sorozat valamely tagjával, hiszen a fejlesztők maradtak a bevált külsőnek. A kezelés egyszerű, egy ötirányú vezérlővel lépkedhetünk, illetve kaptunk külön vissza gombot is.

Használat

Egy akkumulátorról is használható projektor esetén kifejezetten fontos, hogy jól boldoguljon a hálózatokkal. Ez esetünkben nem is probléma, hiszen a miniHDMI és az USB csatlakozás mellett akár WiFi-n keresztül is vetíthetünk, ez utóbbihoz még el is helyeztek egy aprócska jeladót a Sagemcom mérnökei a dobozban. Az egységet a QuickLink USB csatlakozóba kell helyeznünk a projektorban, ekkor azonnal felajánlja a WiFi kapcsolatról való vetítést is. Persze ehhez szükség van Micracast kompatibilis számítógépre vagy táblagépre. A Miracast támogatás a gyártó ajánlása szerint családi képek és videók megmutatása során tehet jó szolgálatot.

picopix14

Sőt, akár házimozi kiegészítőként is megállja a helyét a PPX 4350, hiszen a beépített Bluetooth támogatás hatására képes együttműködni akár egy hangprojektorral is, így az 1 wattos hangszóró egy sokkal erősebbel is kiváltható. Ha már itt járunk, érdemes megemlíteni, hogy a LED technológiát használó  WavEngine projektor rendszert, mely az 50 lumenes fényerejével ha napfényes szobákat nem is, de sötétített termeket könnyedén bevilágít, akár 60”-es (152 cm) képátlóig.

IMG_2658

A 640 x 360 pixeles felbontás persze aligha tekinthető a jelenlegi projektor technológia csúcsának, ilyen kompakt méretben azonban még így is elképesztő. Szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy az apró PicoPix hamar feladja a harcot, a projektor rendszer 30 ezer órán át működik majd.

A jó képminőség mellett kiemelten fontos a kompatibilitás is, a PPX 4350-esnek ezzel sincs gondja. Sőt, akár MKV formátum videókat is feltölthetünk rá, így a legújabb felvételek sem jelentenek majd gondot a számára. Természetesen MP3 formátumú zenéket és BMP vagy JPG képeket is feltölthetünk a 4 GB-os tárhelyre, de akár használhatjuk a használhatjuk a microSD kártyánkat, illetve a pendrive-unkat is.

picopix13

Sajnos minden mókának vége szakad egyszer, a PicoPix PPX 4350 használata esetén ez két óra után jön el, eddig bírja ugyanis a beépített akkumulátor. Ez a méretét és a beépített technológiát figyelembe véve nem rossz. Sőt, mivel egy egyszerű USB port is töltőként szolgálhat, ezért akár a laptopunk is nagy segítséget nyújthat.

Végítélet

Mi tagadás, megkedveltem a Sagemcom PicoPix sorozatának legújabb tagját. Az alig 130 grammos modell könnyedén helyt áll a mindennapokban. Aki tehát rá tudja szánni a  85 ezer forintos árat, az feltétlenül tegyen egy próbát a miniprojektornál!Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin