Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung új, 3D-s térképnézet funkciója a SmartThingsen és a mesterséges intelligencián alapszik

samsung

Digitalizáció

A Samsung új, 3D-s térképnézet funkciója a SmartThingsen és a mesterséges intelligencián alapszik

A Samsung új, 3D-s térképnézet funkciója a SmartThingsen és a mesterséges intelligencián alapszik

A vállalat tévéire és háztartási készülékekeire alkalmazható szolgáltatását világszerte kiterjeszti, hogy megkönnyítse az okosotthonok vezérlését és még jobb SmartThings élményeket kínáljon

A Samsung bevezeti új, 3D-s térképnézet funkcióját, amelyet először a CES 2024 kiállításon mutatott be. A 3D-s térképnézet mostantól minden olyan országban elérhető, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings ökoszisztémához.

A Térképnézet virtuálisan leképezi a tényleges alaprajzot a SmartThings alkalmazásban, ezzel egyszerűsítve az otthoni okoseszközök irányítását. A felhasználók jobban ráláthatnak eszközeikre, szinte bármikor és bárhonnan kényelmesen beállíthatják a világítást, a kívánt hőmérsékletet, a levegőminőséget vagy az energiafogyasztást.

A funkció világszerte megoldást kínálhat a háztartásokban növekvő számú csatlakoztatott készülékek kezelésének kihívására, megkönnyítve az okosotthonok vezérlését, hiszen így nem szükséges minden eszközt egyenként megkeresni használat előtt. A kezelőfelületen áttekinthetőbb lesz a felhasználók otthona, továbbá valós időben frissül minden új készülék csatlakozásakor.

A korábbi kétdimenziós Térképnézet eddig csak a ház alaprajzának megadásával működött, az új, 3D-s térképnézet a Samsung készülékek – így például a Bespoke Jet Bot™ robotporszívó – térbeli mesterséges intelligenciájának, valamint a LiDAR szenzorok segítségével felméri és feltérképezi az otthont. Mostantól a felhasználók könnyebben áttekinthetik otthonuk térbeli adottságait és viszonyait a 3D térképeken.

A Térképnézet szűrőfunkcióját is továbbfejlesztették, így a szükséges eszközök hatékonyabban felügyelhetők és vezérelhetők. A funkció célja, hogy a szintén CES 2024 kiállításon bemutatott mesterséges intelligencia segítségével személyre szabottabb és még inkább felhasználóbarát intelligens szolgáltatást nyújtson.

Elérhetőség

A Térképnézet a SmartThings alkalmazáson belül érhető el az Android és iOS-mobilkészülékeken, valamint tévéken. A felhasználók hamarosan további eszközökön – köztük a Family Hub™ hűtőszekrényeken – keresztül is vezérelhetik ilyen módon az okosotthonukat.

A Térképnézetet tavaly Dél-Koreában és az Egyesült Államokban vezették be, mostantól minden olyan országban elérhetővé válik funkció, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings alkalmazáshoz.

„A Samsung folyamatosan új megoldásokon dolgozik, hogy a felhasználók kényelmetlenség nélkül irányíthassák otthoni eszközeiket, és a Térképnézet is ezen törekvéseink eredménye – mondta Seungbeom Choi, a Samsung eszközplatform-központjának vezetője. – A jövőben még több ehhez kapcsolódó szolgáltatást és funkciót vezetünk be, hogy a felhasználóink még ideálisabb okosotthon-élményben részesülhessenek.”

A Samsung jelenleg is együttműködik építőipari vállalatokkal, hogy a Térképnézetet lakásokra és irodákra is kiterjeszthessék. A vállalat célja, hogy a funkciók bővítésével világszerte támogassa a felhasználók okoskörnyezetének megteremtését. Ezek közé tartozik a nagyképernyőkre optimalizált felhasználói élmény (UX), amely az üzleti kijelzőket támogatja, valamint a Gyorsvezérlés, amely segítségével a felhasználók egyszerűbben érhetik el a kulcsfontosságú funkciókat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés