Connect with us

technokrata

Teszt: Philips PicoPix 3614 – Bevált recept

Házimozi - HiFi

Teszt: Philips PicoPix 3614 – Bevált recept

A legfontosabb ponton fejlesztette tovább a projektorát a Philips.

Az androidos projektor már rég nem álom, a gyártók egyre-másra dobják piacra az érdekes újdonságokat. A fejlett tartalomkezeléssel ellátott termékek között élen járnak a Philips modelljei. Az impozáns portfólió legújabb tagja pedig nem más, mint a PicoPix 3614, amely a miniprojektor.hu-tól érkezett meg a szerkesztőségünkbe. A nem mindennapi készüléket pedig részletesen szemrevételeztük!

Csomagolás: 

Az apró újdonság egy kompakt méretű dobozban érkezik. A 8 darab Philips logón túl az eszköz képével és specifikációival is megismerkedhetünk, így a kibontás után már ismerősként köszönthetünk a PicoPix sorozat legújabb tagjára. A “trónon” helyet foglaló projektor alatt a használati útmutatóval, a töltővel, a távirányítóval, a mini USB kábellel, a HDMI csatlakozóval és a hordtáskával találkozhatunk.

Külső:

“Ami bevált, azon ne változtass” alapon a formatervezők megmaradtak az előd, 3610-es formatervénél, így továbbra is egy igen szemrevaló, letisztult dizájnnal rendelkező készüléket vehetünk a kezünkbe. A fedlapot a touchpad uralja, ezzel kényelmesen irányíthatjuk a készüléket abban az esetben, ha olyan menüpontban járunk épp – például egy webböngésző – melyben a távirányító túlságosan körülményesnek hat. A felület fölött a már jól ismert androidos vezérlőgombokkal találkozunk, így a kezdőképernyőre is eljuthatunk, illetve egy érintésre megtekinthetjük az opciókat, vagy épp elhagyhatjuk a menüpontot. A fedlapon ezen túl a fókuszállításra szolgáló tekerővel, illetve, egy kis használat után még a saját ujjlenyomatunkkal is farkasszemet nézhetünk, hála a fényes fekete bevonatnak.

Philips_PicoPix_PPX_3610

A 3614-es jobb oldalára került a bekapcsolásra szolgáló csúszka, illetve egy A/V dugót is felfedezhet a nézelődő. A bal oldalon egy, a pendrive-ok csatlakoztatására szolgáló USB portot helyeztek el a mérnökök, a többi a hátlapra került. Itt vehetjük szemügyre a microUSB csatlakozót, az SD kártyaolvasót, a microHDMI bemenetet és a 3,5 mm-es fejhallgató kimenetet is. Az alsó térfél első látásra semmilyen érdekességet nem tartogat, azonban a szemfülesek észrevehetnek egy fura, semmihez sem hasonlító csatlakozót is. Ez a gyártó kifejezetten a PicoPix sorozathoz készített tartozékainak befogadására szolgál, így akár DVB-T antenna is ráköthető a modellre.

Működés:

Az indításra szolgáló csúszka elhúzása után elindul a show, hiszen a beépített ventilátor elindul és a Philips logó is megjelenik. Kisvártatva pedig feltárul előttünk a menürendszer. A különböző menüpontok egyszerű kezelhetőséget garantálnak, hiszen külön “részlegből” indíthatjuk el a filmünket, nézhetjük meg képeinket, vagy épp játszhatjuk le zenéinket. Ez utóbbi egyébként a beépített hangszóró meglétét is jelzi, mely egyáltalán nem szól rosszul, de biztos ami biztos, a Philips kínál hozzá extra megoldást is. Filmeket vagy épp céges videókat akár MKV formátumban is fogad az alig 105 mm széles apróság, az igazi őrület azonban a forrás opció kiválasztásával kezdődik, hiszen ekkor szembesülünk azzal, hogy HDMI, AV, komponens vagy épp VGA csatlakozásról érkező tartalmat is megtekinthetünk. Sőt, a DLNA funkciónak hála vezeték nélküli forrás sem akadály, azaz legyen szó akár otthoni, akár vállalati környezetről, a PicoPix 3614-nek nem lesz problémája.

philips-picopix-ppx-3610-image-620

Ez a széleskörű felhasználhatóság az Android hatására valósulhatott meg, hiszen a készülék a Google rendszerének 2.3.1-es kiadását használja. Ez ugyan nem a legmodernebb, de ebbe a felhasználási környezetbe szerintem tökéletes. A teljesen egyedi felhasználói felület miatt egyáltalán nem tűnik fel, hogy egy 4 éves rendszer mozgatja a terméket. Ne gondolja tehát senki ezt problémának, főképp azért, mert így a beépített, 4 GB-os tárhelyre a gyáriakon túl további applikációkat is telepíthetünk. A mérnökök alapból egy webböngészőt, egy YouTube klienst, egy dokumentumkezelőt, egy e-mail klienst és egy programtelepítőt helyeztek el a masinában. Utóbbira azért van szükség, mert a Play Áruház nem része a repertoárnak, így a kézi telepítés az egyetlen választható út.

Az Android rajongók mellett az iOS szerelmeseire is gondoltak a Philips szakemberei, az utólagosan letölthető, iOS vagy Android kompatibilis applikációval egycsapásra távirányítóvá varázsolhatjuk okostelefonunkat. Az apró újdonság beépített akkumulátorával a töltőt is az irodánkban illetve lakásunkban hagyhatjuk, feltéve, ha csak egy rövidebb előadásra vennénk elő a PicoPix-et, mivel az 1800 mAh-es akkumulátor 2 órás üzemidőt biztosít.

Képminőség

Apró mérete ellenére bizony igen impozáns képminőséggel rendelkezik az újdonság. A 854 x 480 pixel felbontású, LED technológiával ellátott DLP panel 140 lumenes fényerőt biztosít, ezáltal még nappali fényviszonyok között is értékelhető képminőséggel találkozunk, de az igazi arcát csak sötétben mutatja meg a 3614.

picopix1

Ekkor ugyanis akár 120”-es, éles képpel is megörvendeztethet minket. A gyártó ajánlása szerint 0,5-től 5 méterig marad tiszta a kép sötét fényviszonyok között, nappal azért utóbbi nehezen kivitelezhető, világos szobában ne helyezzük 2 méternél távolabb a faltól a modellt.

Végítélet

Akárcsak az előd, úgy ez a modell is elnyerte a tetszésem. Kompakt méretének és impozáns funkcióinak hála pedig biztosan rengeteg vevőnek csavarja majd el a fejét a PicoPix 3614, így aki hasonló modellben gondolkodik, alaposan nézze meg a miniprojektor.hu-nál megvásárolható újdonságot!

 Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu