Connect with us

technokrata

Teszt: MyGica ATV585 – Okostévé mindenkinek

Házimozi - HiFi

Teszt: MyGica ATV585 – Okostévé mindenkinek

Alig több, mint 30 ezer forintból okostévét varázsol egy hagyományos televízióból a MyGica médiacentere.

Manapság lassan minden okos. Van okostelefon, okosóra, okosmérleg és persze okostévé is. Azonban míg a telefonunkat vagy épp az okosóránkat néhány évente váltogatjuk, egy televízió vásárlása hosszabb időre szól. Mit tehet tehát az ember, ha tökéletesen elégedett a jelenlegi modelljével, de szeretne több funkciót? Megveszi például a miniprojektor.hu-tól érkezett MyGica ATV585-ös médiacentert.

Csomagolás

Egy egyszerű, fehér és narancsságra színekkel tarkított dobozban érkezett a tesztkészülék. A legfontosabb tulajdonságok felsorolása mellet természetesen a ATV585-ös fotója került a dobozra.

841_MyGica-ATV-585-Gift-Box

Beljebb a használati útmutatókra, a töltőre, a HDMI kábelre, az RCA adapterre, a távirányítóra és persze tesztünk alanyára bukkanhatunk.

Külső

Komoly formai bravúrokra aligha számíthatunk egy ilyen apró eszköz esetén. Így nem ért meglepetésként, hogy a MyGica újdonsága igen egyszerű külsővel rendelkezik.

 

585-2

Ez persze semmi rosszat nem jelent, legalább minden jól látható. Így nem eltéveszthető, hogy elől a távirányító érzékelője, az internet és a készülék állapotát jelző LED található, míg hátul az Ethernet, az AV, a HDMI és a töltő csatlakozója kapott helyet.

585-4

A jobb oldalon még olyan fontos portokat találunk mint a két USB 3.0 és a microSD foglalat. A pontos WiFi vételt segíti még egy kihajtható antenna is.

Funkciók/használat

A táblagépünk és az okostelefonunk mellett már a televíziónk is androidos lehet, hiszen jelen tesztünk alanya is ezt a rendszert futtatja. Az Android 4.4 KitKat-re a fejlesztők egy saját felületet húztak, így a különböző alkalmazásokat egy kellően nagy menürendszerből érhetjük el. A kezdőképernyőt két részre osztották, az első szekcióban az alkalmazásokat, míg a másodikban a beállításokat érhetjük el. Előbbi esetén 9 külön ikon van, az összetételük pedig az Alkalmazás fül kivételével szabadon választható. A gyári alkalmazások között olyan programokat találunk, mint a YouTube, a Facebook, az Adobe Reader vagy épp a Böngésző.

IMG_2985

Ezek természetesen gond nélkül tovább bővíthetőek, hiszen az ATV585 teljes értékű androidos eszköz, azaz a Play Áruház is megtalálható rajta. Az Ethernet csatlakozónak és a WiFi támogatásnak köszönhetően mindig online lehet a médiacenter, így az indulás után azonnal internetezhetünk is. A rendszer működését nem érheti sok kritika, a négymagos, Cortex A5-ös processzornak  és az 1 GB RAM-nak hála minden gördülékeny. Apróbb problémát csak a magyarítással kapcsolatban fedeztem fel, hiszen míg a kezelőfelület angol, addig a különböző Google által fejlesztett alkalmazások és az Android beállításmenüje már magyarul használható. Elképzelhető, hogy ez egy szoftveres frissítéssel javul majd.

Multimédia

Miről másról szólna egy médiacenter, mint a multimédiáról. Az erős hardver és az Android rendszer csak jót jelenthet, szerencsére a valóságban sem kell csalódnunk. A MyGica újdonsága két, a multimédiás anyagok lejátszására szolgáló alkalmazást is kínál. Az egyik a Kodi, a fejlett applikáció gyakorlatilag a filmjeink, zenéink, sorozataink központjaként szolgál. Természetesen a legkülönbözőbb formátumokkal is elboldogul, így bárhonnan is legyen az a bizonyos felvétel, le fogjuk tudni játszani. A dobozon külön ki is emelik a HEVC kodek támogatását is!

IMG_2984

Akinek nincs szüksége ilyen összefogó megoldásra, az választhatja a MoviePlayer-t is, a 4K videók lejátszását is támogató szoftver egyszerű fájlkezelő stílusban nyitja meg a kívánt tartalmat, legyen szó külső pendrive-ról vagy merevlemezről, akár a beépített, 8 GB-os tárhelyről. Jó hír, hogy az ATV585-ös rendelkezik Miracast, AirPlay és DLNA támogatással is, így képes androidos és iOS alapú táblagép/okostelefon képének a megjelenítésére.

Irányítás

Külön fejezetet szentelnék az irányításnak, hiszen többféle módja is létezik a MyGica ATV585 kezelésének. Az egyik a csomagban található távirányító. Ezzel könnyedén ugrálhatunk a menüben és indíthatjuk el a filmjeinket. Egy külön gombot szenteltek az egér előhozásának, ilyenkor az ötirányú kezelőgombbal vezérelhetjük a kurzort. Ezt kissé lassúnak találtam.

819oSogrRZL._SL1500_1024x1024

Épp ezért, ha valaki nem csak a Kodi alkalmazást használja, érdemes lehet egy Bluetooth-os billentyűzet és egy egér beszerzése (illetve vannak már külön, erre készült, touchpad-es billentyűzetek is). Segítségével még tovább gyorsul a kezelőfelület és egyszerűsödik a használat. Szerencsére a távirányító sem rossz, de én áldoznék még erre is a vételáron felül.

Végítélet

Elnyerte a tetszésem a miniprojektor.hu-tól érkezett médiacenter. A megfizethető, 36 ezer forintos ár  és a széles funkciók tárháza mindenki számára ajánlhatóvá teszi, aki relative olcsón szeretné felokosítani az egyébként tökéletes televízióját. Ha túltesszük magunkat a néhol angol, máskor pedig magyar menürendszeren és szerzünk hozzá néhány ezerért egy billentyűzet+egér párost, akkor egy hosszú évekig használható eszközzel leszünk gazdagabbak.Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu