Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia: csúszik az új, középkategóriás Geforce

Laptop

Nvidia: csúszik az új, középkategóriás Geforce

Csak papíron jelenhet meg április közepén.

Többször is írtunk már a G84-es GPU-ról, melyek az Nvidia DirectX 10-es videokártyáiból a középkategóriát szolgálni hivatott modellekben teljesítenek – majd. Egyelőre ugyanis még nem jelentek meg, és ahogy a jelenlegi helyzet áll, a korábban bejelentett április 17-i időpontot nem is tudja majd tartani az Nvidia. A G86-tal egyetemben fog csúszni a grafikus processzor debütálása, mégpedig az előzetes tesztelések szerinti hibás működés miatt. A következő hónap közepén így maximum csak egy úgynevezett paper launch valósulhat meg, azaz a gyártó bejelentheti a termék elkészültét, de kézzel fogható, boltban kapható videokártya akkor még nem lesz elérhető.

Geforce 8600
Amint azt nemrég írtunk, a G84-es GPU-ra alapuló 8600 GTS 256 vagy 512 MB-nyi memóriával szerelten kerül a boltokba, 2 GHz-es memória órajellel és 675 MHz-es GPU frekvenciával. A GT változatot 128 vagy 256 MB-nyi memóriával szerelik fel a gyártók. Memóriájának órajel 1,4 GHz, a GPU-é 540 MHz. Közös jellemzőjük, hogy 128 bites memóriabusszal rendelkeznek. Képek a két kártyáról.

Egy, a The Inquirer online IT-bulvárlapban megjelent cikk szerint mindkét kártya elvérzett, amikor nagyméretű textúrákkal kellett dolgoznia. Ennek két oka lehet; az egyik a közismerten gyenge DirectX 10-es Nvidia driverek – a chipgyártó vállalat termékei még mindig jelentős teljesítményelmaradást mutatnak DirectX 10-es (értsd windows vistás) környezetben. Ez várhatóan javulni fog, a másik tényező azonban már változatlan marad – a teljesítmény-visszaesés egyik oka lehet a memóriainterfész szűkössége is. A 128 bites kialakítás valószínűleg már nem bírja a tempót, és ezen a későbbi, teljesítményoptimalizált driverek sem segíthetnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés