Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Continental első helyezést ért el az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén

Garázs

A Continental első helyezést ért el az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén

A Continental első helyezést ért el az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén

A Continental PremiumContact 7 gumiabroncsa első helyezést ért el a németországi ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), az osztrák ÖAMTC (Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club – Ausztria) és a svájci TCS (Touring Club Suisse) autóklubok közös, éves nyári gumiabroncstesztjén.

A Continental által tavaly bevezetett prémium termék vizes és száraz útfelületen egyaránt az első helyet nyerte el, ezáltal 15 versenytársát megelőzve a 215/55 R 17-es méretben.

“A Continental PremiumContact 7 száraz és vizes úton egyaránt megállja a helyét, ezzel elnyerve a legjobb minősítést”

– írták a szakértők. A kopási teszten az abroncs nagyon jó futásteljesítményt és csekély kopást mutatott. Az általános környezetvédelmi értékelésben a termék a vizsgált autógumik felső harmadába került – a fenntarthatósági teljesítmény az autóklubok által adott összpontszám 30 százalékát teszi ki.

Ami a féktávolságot illeti, a PremiumContact 7 száraz utakon 100 km/órás sebességnél mindössze 35 méterrel érte el a legjobb eredményt. A tesztautó vizes utakon 80 km/óráról 28 méter után állt meg – a második helyezetteknek ennél kettő, illetve három méterrel több féktávra volt szükségük. A száraz kezelhetőségi tesztben a PremiumContact 7 jó visszajelzést adott a kormánykeréknek, valamint megbízhatóan teljesített a határértékeken is. Az ADAC szerint “teljesen biztonságos és könnyen irányítható volt a vizes kezelhetőségi pályán”.

Az ADAC osztrák és svájci testvérszervezeteivel karöltve összesen 16 nemzetközi márka abroncsmodelljét tesztelte. A 215/55 R 17-es méretű autógumi közepes méretű SUV-okhoz és személygépjárművekhez alkalmas.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés