Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tábla PC-t laptopból

Laptop

Tábla PC-t laptopból

Hogyan csináljunk írásfelismerő eszközt noteszgépünkből?

A válasz igen egyszerű: a Navisis által fejlesztett LaptopTablet készülékre van szükség, melyet rá kell csatlakoztatni a notebookra. Még a Cebiten mutatta be a gyártó termékét, mellyel a hagyományos, érintőképernyővel nem rendelkező hordozható számítógépet is tábal PC-síthetjük – legalábbis a képernyőre írás funkció megvalósítása tekintetében. A LaptopTabletet a kijelzőre kell csatlakoztatni, illetve egy USB porton keresztül összekötni a számítógéppel. Ezt követően a szerkezet képes érzékelni a hozzá tartozó toll helyzetét a képernyőn, köszönhetően az elmozdulást jelző ultrahangos és infravörös jeleknek.

Mindez önmagában még nem elegendő, szükség van két (a termékcsomag részét képező) szoftver telepítésére is: a NAVIboard és az MS Office Annotator installálása után válik kézírás-felismerő képessé hordozható számítógépünk. A fejlesztő ígérete szerint ezután a rajzolás, aláírás, diagramok készítése már billentyűzet vagy egér nélkül is bevihető a rendszerbe.

Többféle méretben kapható az eszköz: A4-es (14,3 colos), A5-ös (10,1 colos), illetve A6-os (7,1 colos) kialakítást egyaránt kínál a vállalat. Ugyan a LaptopTablet nem „eget verő” részletességgel rendelkezik, de a 400 DPI-s felbontás révén a 2 tized milliméteres elmozdulásokat már tudja érzékelni. A toll kétféle változatban vásárolható meg – létezik vezetékmentes változata, mely egy 1,5 voltos akkumulátorról üzemel, illetve lehetőség van USB-s kábelen keresztül is csatlakoztatni az eszközt.

Maga a készülék nem igazán mondható nehéznek: tömege 10 dekagramm alatt marad (a toll pedig csupán 13 grammot tesz ki). Minden Microsoft Windows alatt működik, állítja a gyártó, még a legújabb, vistás környezetben is megállja a helyét. És még az ára sem vészes: Észak-Amerikában 130 dollárért lehet hozzájutni egy példányhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés