Connect with us

technokrata

A Canon belép a filmiparba

Cinema EOS_system_1

Smart home

A Canon belép a filmiparba

A Canon Hollywoodban mutatta be az új Cinema EOS rendszert: az EOS C300 modellt és az EF Cinema objektíveket

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a Cinema EOS rendszert, és bejelentette, hogy belép a filmiparba. Az új professzionális digitális filmgyártási rendszerbe objektívek, digitális videokamerák és a digitális tükörreflexes fényképezőgépek tartoznak.

A cserélhető objektíves digitális kamerarendszer első modellje a mérföldkőnek számító EOS C300/C300 PL videokamera, amely egy Super 35 mm-es CMOS érzékelővel rendelkezik. A hét új 4K EF Cinema objektív – négy zoomobjektív és három egy fókusztávolságos modell – pedig az EOS tükörreflexes fényképezőgépekhez használható, cserélhető EF objektívek jelenlegi kínálatát egészítik ki. A Canon továbbá egy új digitális tükörreflexes fényképezőgép fejlesztését is bejelentette, amely egy 35 mm-es full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és támogatja 4K felbontású videók rögzítését.

A Canon 74 éves képalkotási tapasztalatára épülő Cinema EOS rendszer teljesen új lehetőségeket teremt a vállalat számára. A Canon már számos díjat nyert a szórakoztatóiparban a 2008 novemberében bemutatott EOS 5D Mark II digitális tükörreflexes fényképezőgépével, amelyet több sikeres hollywoodi mozifilm és tévésorozat megalkotásánál is használtak.

A Canon új Cinema EOS rendszere kompatibilis a Canon nagy teljesítményű EF objektívcsaládjával, és számtalan, eddig ismeretlen kreatív lehetőséget biztosít a filmesek számára.

„A digitális képalkotási technológiák területén vezető Canon bemutatkozása a mozifilm- és a tévésorozat-gyártásban óriási lehetőségeket rejt. Az EOS sorozatú DSLR fényképezőgépekkel eddig elért sikereket figyelembe véve biztosak vagyunk benne, hogy a Cinema EOS családba tartozó modellek újabb kimagasló eredményeket hoznak” – mondta Fujio Mitarai, a Canon Inc. elnök-vezérigazgatója

EOS C300/C300 PL cserélhető objektíves digitális videokamera
A Canon EOS C300/C300 PL egy teljesen új, két változatban elérhető digitális videokamera. Az EOS C300 EF típusú objektívfoglalattal rendelkezik, hogy kompatibilis legyen a Canon cserélhető EF objektíveket tartalmazó családjának aktuális tagjaival. Az EOS C300 PL pedig PL objektívfoglalattal rendelkezik, hogy használható legyen az iparági szabványnak tekinthető PL foglalatos objektívekkel. A videokamera egy Super35 mmminőséget biztosító, 8,29 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, amely ideális a digitális kinematográfiai feladatokhoz.

4K EF Cinema objektívcsalád
A Canon Cinema EOS rendszer tagja a hét új 4K EF Cinema objektív: négy, 14,5 és300 mmközötti fókusztartományt biztosító zoomobjektív – két darab az EF és két darab a PL típusú objektívfoglalatokhoz –, valamint három, EF típusú foglalatokhoz használható, egy fókusztávolságos modell. Mind a hét új objektív kivételes, 4K – 4096 x 2160 képpontos – optikai teljesítményt biztosít, és kompatibilisek a Super35 mmminőséget biztosító érzékelőkkel. Ezenfelül a három, egy fókusztávolságos objektív a teljes méretű CMOS érzékelővel rendelkező fényképezőgépekhez is használható.

Új digitális tükörreflexes fényképezőgép 4K videofunkcióval (fejlesztés alatt)
A jelenleg még fejlesztés alatt álló, következő generációs digitális tükörreflexes fényképezőgép full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és 24P felvételi sebességgel, Motion-JPEG tömörítéssel támogatja a 4K felbontású videók rögzítését*, így kivételes képminőséget biztosít. A további részletekről, többek között a termék nevéről, pontos műszaki jellemzőiről és tervezett bemutatási dátumáról a későbbiekben dönt a vállalat.

Cinema EOS-rendszer
 * 4K felbontású videók rögzítése esetén APS-H méretre vágva (ez függőlegesen és vízszintesen is körülbelül 80 százaléka a teljes méretű érzékelők által lefedett területnek).Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle