Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fenntartható okosházat mutat be az LG a 2023-as IFA kiállításon

IFA

Smart home

Fenntartható okosházat mutat be az LG a 2023-as IFA kiállításon

Fenntartható okosházat mutat be az LG a 2023-as IFA kiállításon

Az innovatív lakásmegoldás energiahatékony és kényelmes, emellett zökkenőmentesen egyesíti a teret az intelligens otthoni készülékekkel és szolgáltatásokkal

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon mutatja be az LG Smart Cottage névre keresztelt lakásmegoldását.

A Smart Cottage egy kompakt, előregyártott otthon, amely az LG legmodernebb fűtő, szellőztető és légkondicionáló (HVAC) rendszerével és energetikai megoldásaival, valamint legújabb intelligens háztartási készülékeivel és szolgáltatásaival van felszerelve. A prémium kategóriás készülékeket és kényelmes szolgáltatásokat a legújabb moduláris házépítési technológiák felhasználásával ötvöző otthon új irányt nyithat a lakhatás területén.

A fenntarthatósághoz és az LG “Better life for all” szemléletéhez igazodva a Smart Cottage kétszintes, stúdió stílusú elrendezést kapott, amely funkcionális, kényelmes lakókörnyezetet nyújt, és maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A kis alapterületű moduláris otthon, amelyet ennek ellenére minden szükséges készülékkel és felszereléssel elláttak, könnyen szállítható és elhelyezhető a kívánt helyen. A ReportLinker kutatása szerint az előregyártott lakások globális piaca 4,8 százalékos éves növekedési rátával számolva 2028-ra várhatóan eléri a 22,9 milliárd dollárt.

Belül a helyiség nyugodt hangulatot áraszt, a különböző belsőépítészeti elemek – például keményfa, csempe és sárgaréz – harmonikus elegye használatának köszönhetően pedig stílusos megjelenésű. A környezetterhelés csökkentése érdekében az otthon cserélhető modulelemeit a POSCO, egy neves dél-koreai acélipari vállalat gyártja alacsony karbonlábnyomú gyártásból származó acélból.

Az LG Smart Cottage számos innovatív, nagy hatékonyságú konyhai, lakó- és légtechnikai megoldást kapott házon belülről, ide tartozik a WashTower Compact mosógép, a QuadWash™ mosogatógép, illetve egyéb beépített konyhai készülékek, egy víztisztító, valamint egy Therma V™ Monobloc levegő-víz hőszivattyú (AWHP) is. Az LG energiatakarékos AWHP rendszere a 200 literes kapacitású integrált víztartályhoz (IWT) csatlakoztatva megbízható melegvíz-ellátást nyújt.

A Smart Cottage külseje az LG fenntarthatóságot elősegítő technológiáival van felszerelve, amelyek akár két lakó napi energiaszükségletét is képesek fedezni. A tetőre szerelt 4 kilowattos napelemek a vállalat napenergia-tároló rendszerével (ESS) vannak összekapcsolva, így a lakás akár napi 15 kilowatt villamosenergia megtermelésére képes. A napelem-akkumulátorban tárolt felesleges energia később is felhasználható, vagy eladható a szerződött közműszolgáltatónak. Az LG moduláris háza továbbá beépített elektromosautó-töltővel is rendelkezik, így a tulajdonosnak ennek beszerzéséről sem kell külön gondoskodnia.

A felhasználói élmény is kiemelt figyelmet kapott az otthon fejlesztésekor, ezért a lakásban található minden készülék zökkenőmentesen kapcsolódik az intelligens LG ThinQ rendszerhez (használatához internethozzáférés szükséges). Az ehhez fejlesztett applikáción keresztül a felhasználók könnyedén vezérelhetik a berendezéseket, beállíthatják a teljes HVAC rendszert, és valós időben nyomon követhetik az energiafogyasztást, valamint a napenergia-tároló töltöttségi szintjét. Az LG ThinQ ezeken felül számos, biztonsági funkciót ellátó IoT eszközhöz enged hozzáférést az otthonban a lakók biztonsága és nyugalma érdekében, ide értve a kamerákat, mozgásérzékelőket és a bejárati ajtón található okoscsengőt.

A Smart Cottage megalkotásához az LG a GS Engineering & Construction Corp (GS E&C) dél-koreai építőipari és mélyépítő céggel működött együtt.

„Az LG Smart Cottage nem csupán egy előregyártott otthon, hanem egy olyan innovatív lakásmegoldás, amely a modern ThinQ hálózati összeköttetésnek köszönhetően támogatja a fenntartható életmódot”

– mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke.

„Az a célunk, hogy energetikai megoldások, készülékek és szolgáltatások zökkenőmentes integrálásával újradefiniáljuk a lakás fogalmát az emberek kényelme érdekében.”

A 2023-as IFA látogatói szeptember 1-5. között a Messe Berlin 18-as csarnokában az LG standján tekinthetik meg az LG Smart Cottage lakásmegoldását és számos más innovációt. A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés