Connect with us

technokrata

Letartóztatták az időutazó férfit

Smart home

Letartóztatták az időutazó férfit

A jövőből jött ember megmentené a Földet.

A Nagy Hadron-Ütköztető (becsületes nevén Large Hadron Collider, azaz LHC) sokak fantáziáját megmozgatja. Amióta kiderült, hogy korábban sosem látott energiájú részecskeütköztetéseket lehet elvégezni rajta, és az sem kizárt, hogy apró feketelyukakat hozhat létre, a laikusok között elterjedt egy olyan nézet, miszerint akár meg is semmisülhet a Föld. A maja naptár végétől, a bolygó mágneses pajzsának megszűnésétől és még ki tudja mitől félők számára elég volt annyi információ, hogy „fekete lyuk” – és máris rémhíreket keltenek a tudományos szempontból valószínűleg áttörést hozó szerkezetről.

Amit egyébként is balszerencse kísért: a beindítását követően nem sokkal azonnal le is kellett állítani, ugyanis a mágneses gyorsító elemek némelyike tönkrement. A hosszú hónapokig tartó javítások után kiderült, hogy még komolyabb munkálatokra van szükség, ezért bár most működik a részecskegyorsító, hamarosan újabb leállásra lesz kárhoztatva. Mindeközben az európai kutatóknak még olyan elmeháborodottakkal is meg kell küzdeniük, akik azt állítják, a jövőből jöttek, hogy tönkretegyék az LHC-t, és ezzel megmentsék a Földet.

Csak üzemanyagot keresek az időutazó gépemnek!
Eloi Cole nemrég akadt fent a föld alá rejtett komplexum ilyen esetekre is felkészített védelmi hálózatán. A fiatal férfire azután csapott le a helyi rendőrség, miután a CERN biztonsági őrei felfedezték, hogy a szemetes konténerek körül ólálkodik. Letartóztatását követően arra hivatkozott, hogy üzemanyagot keresett időutazó gépének „motorjához”, mely azonban gyanús hasonlóságokat mutatott egy átlagos konyhai turmixgéppel.

A csokornyakkendőt (is) viselő férfi nem árulta el, melyik országból származik. „Ahonnan én jövök, ott nem léteznek országok. A Higgs bozon felfedezése határtalan energiaforrást szabadított el, [..] és én azért vagyok itt, hogy megakadályozzam ennek bekövetkeztét.” – nyilatkozott a valószínűleg zavart elméjű Cole. A CERN-nél dolgozó Brian Cox fizikus szerint nem szabad komolyan venni a férfit, de bántani sem: „Ártatlannak hangzik, amit mond, és végülis, legalább nem említette azokat az átkozott feketelyukakat.”

És a történet csattanója? Cole-t a rendőrség végül egy genfi elmeszanatóriumba szállította, kivizsgálásra. A férfi azonban nem sokkal ezután eltűnt cellájából. A rendőrség értetlenül áll az eset előtt – talán csak nem sikerült az időgépével elmenekülnie? 🙂Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek