Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan tetoválhatsz biztonságosan?

biztonságos tetoválás

LifeStyle

Hogyan tetoválhatsz biztonságosan?

Hogyan tetoválhatsz biztonságosan?

Egy modern tetoválás elkészítéséhez alapvetően szükséges egy tetoválógép, de ezen kívül sok minden más is kell hozzá. Míg pár évvel, évtizeddel ezelőtt még szinte megvetették azt, akinek tetoválása van, ma már inkább menőnek számít egy jó kis tetkó.

Nemcsak a férfiak, de a nők is előszeretettel varratnak magukra különböző mintákat, képeket vagy akár szövegeket is. Arról nem is beszélve, hogy a sminktetoválásnak is nagy divatja van, így ennek segítségével még szebbek lehetnek, illetve tartósan és kényelmesen viselhetnek sminket.

A Max Diszkont tetoválás kategóriájában számos olyan terméket megtalálsz, amelyre szükséged lehet e folyamat során. Tetoválógépet, komplett készletet, tűmodulokat, markolatokat, festékeket és mindenféle kiegészítőket is fellelhetsz az áruház kínálatában.

Biztonságos tetoválás

A tetoválás során fertőzésveszélynek vagy kitéve, illetve a festék allergiás reakciókat is kiválthat. Emiatt fontos, hogy mindig szakszerűen járjatok el, mind a tetováló ember, mind pedig a vendég. Az eszközök legyenek sterilek, és a helyiség is, a tűk pedig akkor kerüljenek ki a csomagolásból, amikor használatba veszik őket.

A tetoválást végző személy is fokozottan ügyeljen a higiéniára, mosson kezet, húzzon kesztyűt. A műveletek után sterilizálóberendezésekkel fertőtlenítse az eszközöket. A festék összetétele és a gyártó is fontos lehet. Ha allergiás vagy valamire, mindenképpen járj utána ezeknek a dolgoknak is.

Betegen, illetve gyógyszerek hatása alatt ne tetováltass, kérj másik időpontot, ha pont olyankor lettél beteg. Ha kész a tetoválásod, tartsd be az utasításokat a gyógyulásod érdekében, és antiszeptikus kenőccsel kezeld a sebet.

Miért olyan fontos a higiénia?

A művelet során a bőröd fel lesz sértve az idegen anyag bejuttatásával, tehát a véred és a szöveteid idegen tárgyakkal érintkeznek. Emiatt elengedhetetlen a nagyfokú sterilitás és higiéniás körülmények megléte. A biztonságos művelethez ezekre mindenképpen szükség van, ellenkező esetben komoly fertőzéseket is kaphatsz, akár még vérmérgezést is.

Miért csináltatnak tetkót az emberek?

Alapvetően vagy az egyezőség vagy az egyéniség kihangsúlyozása miatt vállalnak tetoválást magukon az emberek. Ez a két ok pont ellentétes egymással, az egyik azt jelenti, hogy a valahova tartozást szeretné megmutatni az illető, míg a másik azt, hogy a személyisége egyedi.

A kozmetikai tetoválás természetesen más indíttatásból fakad. Ez esetben maradandó smink kerülhet a szemhéjra, szájra, azok kontúrvonalára. Esetleg lehet arcpír utánzata is, vagy haj imitáció, de nagyon gyakori a szemöldöktetoválás is.

Lényeges dolog tehát a tetoválás során, hogy steril körülmények között és fertőtlenített eszközökkel dolgozzunk. A kellékek megbízható helyről származzanak, és minőségi kivitelben készüljenek. Az anyagok is legyenek színvonalasak, és figyeljünk oda az egyéni igényeinkre is. Ha mindent fokozottan betartunk, nem lehet gond a tetoválással és a gyógyulással sem.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés