Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új MacBook Pro-k

Smart home

Új MacBook Pro-k

Tízórás akkumulátor-üzemidőt ígér az Apple, erősebb processzorok és grafikus vezérlők mellett.

Az Apple megújította MacBook Pro terméksorozatát. Valamennyi 13 hüvelykes MacBook Pro modell gyorsabb Intel Core 2 Duo processzort, 4 GB RAM-ot, 10 órás üzemidejű beépített akkumulátort és új Nvidia Geforce 320M grafikus processzort rejt. Utóbbi a ma kapható leggyorsabb integrált grafikus processzor, amely ideális a nagy grafikai igényű alkalmazások és a nagy teljesítményű játékok futtatásához. A 13 hüvelykes MacBook Pro két konfigurációban lesz kapható: 2,4 GHz órajelű Intel Core 2 Duo processzorral és 250 GB kapacitású merevlemezzel, illetve 2,66 GHz órajelű Intel Core 2 Duo processzorral és 320 GB kapacitású merevlemezzel.

Az új, 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro modellek 50 százalékkal gyorsabbak elődeiknél. Az Intel legmodernebb, 32 nanométeres csíkszélességgel gyártott Intel Core i5 és i7 processzorai integrált memóriavezérlővel és L3 gyorsítótárral biztosítanak gyorsabb hozzáférést a rendszermemóriához. A Hyper-Threading technológia virtuális processzormagok létrehozásával teszi hatékonyabbá az adatátvitelt, a Turbo Boost technológia pedig optimalizálja a két processzormag között megoszló teljesítményt. Az intenzív, két processzormag használatát igénylő feladatok végrehajtásakor 2,66 GHz-ről 3,06 GHz-re, egy processzormag használatakor pedig akár 3,33 GHz-re is gyorsíthatja a rendszert.

Minden 15 és 17 hüvelykes modell két grafikus processzort tartalmaz: az új Nvidia Geforce GT 330M a teljesítményért, az Intel HD Graphics processzor pedig az energiatakarékos működésért felelős. A Geforce 320M processzornál majdnem kétszer gyorsabb Geforce GT 330M a legnagyobb teljesítményigényű 3D-játékokban, valamint a kreatív szoftverek és a műszaki alkalmazások használatakor is helyt áll. Az Apple automatizált grafikusvezérlő-váltási technológiája meghatározza, hogy egy adott alkalmazás futtatásához melyik grafikus processzorra van szükség. A hardver és a szoftver szoros integrációjának köszönhetően az új 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro egyetlen feltöltéssel akár 8-9 órán át is üzemel.

Az új 15 hüvelykes MacBook Pro három konfigurációban lesz elérhető: 2,4 GHz órajelű Intel Core i5 processzorral, Nvidia Geforce GT 330M grafikus kártyával és 320 GB kapacitású merevlemezzel; 2,53 GHz órajelű Intel Core i5 processzorral, Nvidia Geforce GT 330M grafikus kártyával és 500 GB kapacitású merevlemezzel; valamint 2,66 GHz órajelű Intel Core i7 processzorral, Nvidia Geforce GT 330M grafikus kártyával és 500 GB kapacitású merevlemezzel. Az új 17 hüvelykes MacBook Pro 2,53 GHz-es Intel Core i5 processzorral, Nvidia Geforce GT 330M grafikus processzorral és 500 GB-os merevlemezzel lesz kapható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés