Connect with us

technokrata

Részeg, terhes, idős ember ne 3D TV-zen!

Smart home

Részeg, terhes, idős ember ne 3D TV-zen!

Új technológia, új lehetőségek, új korlátok.

A dél-koreai gyártó nemrég tette közzé azon szabályok listáját, melyet nem árt betartani annak, aki 3D-s tévézésre adja a fejét. Egészségügyi kockázatokat rejt ugyanis a háromdimenziós képi megjelenítés, ha nem megfelelően élünk a technika nyújtotta lehetőségekkel. Ezek között több furcsaság is található; nézzük hát a lista érdekesebb elemeit!

Ittas állapotban nem javasolt a 3D-s filmek, műsorok megtekintése. Ez a megállapítás már csak azért is fura, mert például az Egyesült Királyságban több pubba is telepített már ilyen tévéket a Samsung. Naivitás lenne azt hinni, hogy egy 3D-s focimeccs miatt a szurkolók majd lemondanak a sok korsónyi sörről.

Terhesen szintén nem javasolt a háromdimenziós látvány megtekintése, sőt, idősebb korban sem. Ennek okára nem derült fény, a Samsung nem árulta el, miért befolyásolhatja negatívan a magzat kihordását mondjuk az Avatar otthoni fotelből való megtekintése (mondjuk egy 3D-s horror esetére már lennének tippjeink). Igaz, ezek a veszélyek egyelőre nem is fenyegetik ezeket a csoportokat: terhesen általában nem drága tévére költik a pénzt a leendő szülők, az idősebbek pedig azért nem csak nálunk kénytelenek kevesebb pénzből gazdálkodni. Ráadásul ők már nehezen állnak át egy új technikára, függetlenül annak egészségre gyakorolt hatásától.

A teljes lista egyébként itt megtekinthető. De előre szólunk, érthetetlen módon kimaradt belőle a „3D-s szemüveggel ne vezessen nehézgépet” kitétel… 🙂Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin