Connect with us
Hirdetés

technokrata

Biztonságosabb Internet Napja 2024

internet

Adatvédelem

Biztonságosabb Internet Napja 2024

Biztonságosabb Internet Napja 2024

Indul az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt

2009 óta világszinten minden év februárjában tarják a Safer Internet Day-t, azaz a Biztonságosabb Internet Napját.

Idén február 6-ra esik a világnap és ebben az időszakban több kezdeményezés is igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy bár az internet számos előnye fontos szerepet játszik a világ előremozdításában és a társadalmak fejlődésében, a nethasználatnak léteznek árnyoldalai, veszélyei, amikkel mindenkinek érdemes tisztában lennie és érdemes rá felkészülnie. A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából a Yettel a DUE Médiahálózattal együttműködve egy országos edukatív játékot indít Nagy Diák TudatosNet Teszt néven. A vetélkedő célja többek közt az, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, miközben értékes nyereményekre is pályázhatnak tudásukkal.

Már február 1-től elérhető a Safer Internet Day 2024 alkalmából indított országos Nagy Diák TudatosNet Teszt, amely a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli támogatásával, a DUE Médiahálózat szervezésében zajlik. A játékos tanulást segítő, értékes nyereményekért zajló online tudásverseny a 14-20 éves korosztálynak szól, de versenyen kívül bárki – fiatalabb gyerek, szülő vagy pedagógus is – kitöltheti, aki fel szeretné mérni a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteit.

Részvétel és nyeremények

Az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt a https://nagydiaktesztek.hu/tudatosnetteszt/kviz oldalon érhető el, illetve alkalmazásként letölthető okostelefonra is. A verseny első fordulója február 1. és május 1. között zajlik. Aki ebben az időszakban regisztrál és a játék során a leggyorsabban a legtöbb helyes választ adja a 15 kérdésből álló teszten, esélyessé válik a középdöntőbe jutásra, ahol a küzdelmet az 1000 legjobb eredményt elérő játékos folytathatja 2024. május 7-én. Innen már csak a 20 legjobb eredményt elérő versenyző juthat a finálét jelentő online döntőbe, melynek résztvevői 2024. május 10-én tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én lesz Budapesten, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben.

A játék első helyezettje egy Samsung Galaxy S23 telefonnal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, a harmadik egy Samsung Galaxy TabA9+ tablettel, a 4-10. helyezettek pedig egy-egy JBL Flip 6 hangszóróval lesznek gazdagabbak.

„Országos kutatásunk szerint a 15-18 éves korosztály 86%-a szándéka ellenére találkozott már a neten káros tartalmakkal, , mint például a 18+-os oldalakkal, álhírekkel, adathalász vagy éppen zsaroló üzenetekkel. A Yettel ProSuli programmal a pedagógusok digitális ismereteinek támogatása mellett számos lehetőséget kínálunk gyerekeknek, szülőknek és tanároknak, hogy hasznos tudást szerezzenek az interneten leselkedő veszélyekkel kapcsolatban és hogy miként védekezhetnek ezek ellen. A most induló Nagy Diák TudatosNet Teszt remek lehetőség, hogy az eddig felgyülemlett tudásunkat játékos módon juttathassuk el a fiataloknak.”

 – mondta Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs és ESG igazgatója.

Hasznos linkek

A Nagy Diák TudatosNet Teszt elérhetősége: https://nagydiaktesztek.hu/tudatosnetteszt/kviz

A Nagy Diák Tesztek app iOS-re és Androidra

A Safer Internet Day hivatalos oldala: https://www.saferinternetday.org/

A ProSuli program weboldala: https://prosuli.hu


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés