Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leárazott konzol-hegyek – most kell venni!

Laptop

Leárazott konzol-hegyek – most kell venni!

Mennyivel lett olcsóbb az Xbox 360? Cikkünkből kiderül!

A hét elején jelentette be a Microsoft, hogy lecsökkenti legújabb konzolja, az Xbox 360 árát. Így átlagosan 28 százalékkal váltak olcsóbbá ezek a szórakoztatóelektronikai masinák – mindhárom modell árát 80 euróval kurtította meg Redmond európai leányvállalata. A legolcsóbb Arcade változat 200 euró lett, míg a legdrágább Elite-ért már „csak” 370 eurót kérnek el. Nagy-Britannia speciális szerepet tölt be e téren: itt 20-50 fonttal mérséklődött az Xboxok ára.

Chris Lewis, a Microsoft európai interaktív szórakoztatásért felelős üzletrészének alelnöke szerint az öreg kontinensen tömeges mértéket ölt a masina elterjedtsége. Az árcsökkentés pedig még jobban felpörgetheti a HD DVD lejátszójától megfosztott (de talán nemsokára Blu-ray meghajtót kapó) konzolok eladásait. Erre szüksége is van a Microsoftnak, hiszen nagy riválisa, a Sony Playstation 3-ja szintén emelkedő értékesítéseket produkál a világ minden szegmensében. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a tavaly októberben bemutatott olcsóbb PS3 is 400 eurós áron került forgalomba, illetve a csúcskategóriás változat 500 euróért vásárolható meg.

Egy éven belül ez volt a második árcsökkentés az európai Xbox 360-asok esetében. Tavaly augusztusban döntött úgy a redmondi szoftvergigász, hogy hajlandó visszafogni a konzolok árát – akkor 7-13 százalékos mértékben lettek olcsóbbak a videojátékok futtatására tervezett gépek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés