Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezekre figyeljen, ha fali konzolt választ!

fali konzol kiválasztás

LifeStyle

Ezekre figyeljen, ha fali konzolt választ!

Ezekre figyeljen, ha fali konzolt választ!

A nagy méretű lapos tévék akkor érvényesülnek igazán, ha a falra szereljük őket, ezáltal letisztulttá teszik az enteriőröket, azonban ehhez és a biztonságos rögzítés érdekében fali tartókat kell beszerezni.

Korábban a készülékek dekoratív elhelyezéséhez tévészekrényre, polcokra volt szükség, azonban a mai típusok a falra helyezve érvényesülnek igazán, olyanok, akár egy műalkotás. Ráadásul nagy, sőt óriási méretüknél fogva így fixálhatók a legbiztonságosabban. Többféle konzol közül választhatunk, de honnan tudhatjuk, hogy melyik lesz számunkra a megfelelő? Cikkünkben erre adunk választ, bemutatjuk a legfőbb típusokat.

Esztétikus és biztonságos elhelyezés

Az enteriőrök berendezésénél számos szempontot mérlegelünk, de az esztétika talán mind közül a legfontosabb, nincs ez másként a TV-k, monitorok, projektorok elhelyezésénél sem. A mennyezetre vagy falra történő szinte láthatatlan rögzítést szolgálják a Kábelvilág webáruház különféle fali konzoljai. Tökéletesen használhatók az otthonokban és az irodákban, a különböző intézményekben, például kórházakban, orvosi várókban, iskolákban.

A konzol segítségével fixált készülékeket biztonságban tudhatjuk takarításkor, gyerekek és háziállatok mellett, illetve a közösségi használatú helyiségekben is. Kis, közepes és nagy méretű TV-khez, monitorokhoz is találhatunk megfelelő tartót, azonban mindig a paramétereknek megfelelőt kell választani. Honnan tudhatja, melyik lesz az optimális?

Variációk konzolra

Mielőtt tartót választ, tisztáznia kell, hogyan szeretné használni, mi a célja vele. Amennyiben úgy szeretné elhelyezni a készüléket, hogy az minél jobban belesimuljon a környezetébe, a fix fali tartó lesz ideális az Ön számára. Dekoratív és rendkívül diszkrét megoldás képkeretbe illeszteni a TV-t. Hogy az egy- vagy kétkaros változat lesz-e Önnek a megfelelő, azt a készülék mérete dönti el, ugyanis minél nagyobb és nehezebb, annál biztosabb fixálást igényel.

A mozgatható konzolok bizonyos fokban dönthetőek és rendszerint forgathatóak, ezáltal több pozícióból is kényelmesen nézhetünk TV-t. Érdemes ilyet választani, ha például a hálószobában szeretné elhelyezni, vagy a helyiség több pontjáról, más-más szögből is tervezi nézni. Különféle paraméterekkel rendelkező modellek közül választhat.

Melyik legyen?

Alapvetően a rögzíteni kívánt készülék mérete és súlya határozza meg, milyen konzolra van szüksége. A pontos méretet a TV vagy monitor hátoldalán található VESA szabvány csavarozási méretei alapján határozhatjuk meg. Érdemes drágább, de minőségi terméket vásárolni, illetve ellenőrizni a teherbírását.

Egyes fali vagy mennyezeti konzolra történő elhelyezésnél a vezetékek csatlakoztatása és elhelyezése nehézkes lehet, és esetenként speciális csatlakozótípusokat igényelhet. Amennyiben el szeretné rejteni a környezetet elcsúfító kábeleket, használjon kábelsíneket vagy kábeldobozt!

Rögzítse készülékeit esztétikusan és biztonságosan professzionális fali és mennyezeti konzolok segítségével!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés