Connect with us

technokrata

VoIP telefonok otthonra és az irodákba

Laptop

VoIP telefonok otthonra és az irodákba

IP-telefonálás és analóg vonal használat egyszerre.

Az SMC Networks áprilisban mutatja be otthoni és irodai alkalmazásra szánt IP telefon termékcsaládját. Az új SIP alapú IP-PBX (SMCPBX10) desktop telefonok (SMCDSP-200/205) és az ultra portábilis 802.11g vezeték nélküli SIP telefon (SMCWSP-100) leegyszerűsítik a VoIP telefonálást. A készülékek egyszerre teszik lehetővé az IP telefonálást és az analóg vonal használatát is. Az új SMCPBX10 IP-PBX kis és középvállalkozások esetében áthidaló megoldásként szolgál a telefon- és az adathálózat között. A beépített személyi vonal váltóeszközként SIP-n keresztül kommunikál a kliens állomásokkal, ugyanakkor az SMC IP-PBX használható hívásirányítóként számos IP telefonnal (desktop, Wi-Fi, DECT), voice-over-IP (VoIP) telefonokkal, gateway-ekkel és analóg telefonokkal, ezáltal irányíthatóvá válik a teljes hálózat telefonforgalma. Az SMC telefonja plusz lehetőségként kínál konferencia-beszélgetést, operátor nélküli elérést és hangposta elérést egyaránt.

Az SMC IP-PBX 4 LAN portja közül bármelyik csatlakoztatható laptophoz, PC-hez, vezeték nélküli elérési ponthoz és/vagy SIP eszközökhöz – WAN portja pedig kiterjesztett Ethernet bázishoz csatlakoztatható. A kétvonalú FXO portok a kimenő hívásokhoz szükséges PSTN vonalakat támogatják, míg a két telefonhoz tartozó FXS portok pedig a hagyományos analóg telefonokhoz biztosít hozzáférést. A 256 MB hangposta tárolókapacitás és a külső USB port – mely további tárolók csatlakoztatását teszik lehetővé – teszi az SMC IP-PBX-et az irodai kommunikáció megbízható irányítójává.

A SIP v.1/2 standard (RFC 2543 és RFC 3261) alapú telefonok a legújabb audio codeket is támogatják, beleértve a G.711, G.723, G.726, és G.729A/B-t. Az SMCPBX10 IP-PBX konfigurálása egyszerűen elvégezhető a telefon billentyűzetéről vagy a beépített web interfészen keresztül.

Mindkét desktop telefon hátulján két 100base-T Ethernet port található – egy a LAN kapcsolathoz és egy a PC csatlakoztatáshoz. Amennyiben PC-hez van csatlakoztatva a NAT-képes telefon, a beépített DHCP szervernek köszönhetően éri el az IP címet. Mindkét SMC Desktop SIP telefon biztosítja a már megszokott szolgáltatásokat, mint: hívás- átirányítás, -várakoztatás, -átirányítás és -kihangosítás. Az SMCDSP-200 tartalmaz PoE-t, amivel megszűnik a hálózathoz csatlakoztatottság szüksége és egyszerűsödik az installáció.

Az SMCWSP-100 SIP Wi-Fi telefonja mobilitást biztosít az erre érzékeny felhasználók számára. A 802.11b/g standard bázisnak köszönhetően a készülék szinte minden Wi-Fi elérési ponttal vagy wireless routerrel kompatibilis. Az SMCWSP-100 65k színű 1.8” CSTN LCD kijelzője támogatja a legfrissebb adatvédelmi kódolást, így nem kell tartani illetéktelen hozzáféréstől. Az SMC SIP Wi-Fi telefonjával a felhasználó könnyedén hozzáférhet PSTN és VoIP hálózathoz egyaránt (a SIP szolgáltatás azonban szükséges). Konfigurálás után nem kell emlékezni az SSID-re (Service Set Identifier) vagy minden AP biztonsági kódjára, hiszen az SMCWSP-100 tárolja ezeket az információkat és indításkor a legközelebbi vezeték nélküli hálózathoz automatikusan kapcsolódik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek