Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb notebookakkumulátor-visszahívás

Laptop

Újabb notebookakkumulátor-visszahívás

Ezúttal 27 ezer energiaforrást cserélnek le ingyenesen.

A tavalyi ősz egyik legfelkapottabb híre a Sony hibás akkumulátoraiból származó visszahívások ügye volt, ami szinte az egész iparágat megrengette. A távol-keleti vállalat gyárában ugyanis egy hibás technológiai lépés miatt fémforgács került a kis energiaforrásokba, amely forgácsok később rövidzárat okozhattak. Ez aztán indokolatlan túlmelegedéshez, extrém esetben a hordozható számítógépek kigyulladásához (videó) vezetett. Elsők között a Dell kezdte meg a visszahívási akciót, melynek során négy millió(!) ügyfélre terjesztették ki az ingyenes lehetőséget. Mivel a Sony akkumulátorai népszerűek (voltak) a gyártók köreiben, ezért szinte az összes forgalmazó ügyfeleit érintette az eset.

Például az Acerét is, amely csak most, a Dell lépése után 8 hónappal később jelentette be saját programját. A tajvani gyártó nemrég jelentette be, hogy 27 ezer, a Sony által készített akkumulátort cserél ki ingyen azok számára, akik a hibás sorozatból vásároltak. Azok a noteszgéptulajdonosok érintettek, akik 2004 májusa és 2006 novembere között vásároltak bizonyos Travelmate és Aspire modellek közül. A pontos sorozatszámok ezen a linken olvashatók, ahogy az akció részletei is.

A vállalat addig is azt javasolja mindenki számára, akinek hibás telep működik a notebookjában, hogy azonnal áramtalanítsa a készüléket, és vegye ki az akkumulátort a számítógépből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés