Connect with us

technokrata

Túlmelegedés, lángok – újabb akkumulátorproblémák

Laptop

Túlmelegedés, lángok – újabb akkumulátorproblémák

A Dell után az Apple is kénytelen visszahívni egyes notebookakkumulátorait – az egészért felelős Sony pedig fizethet, mint a katonatiszt.

Két hete sincs, hogy beszámoltunk arról az akkumulátor-visszahívási akcióról, melyet a Dell jelentett be. Az amerikai forgalmazó közlése értelmében több mint 4 millió notebookot érint(ett) az eset, és ezzel még koránt sincs vége az ügynek, fejtegettük akkor. A Sony ugyanis több másik gyártó számára is értékesített az utólag hibásnak bizonyult energiaforrásokból – például az Apple részére.

Nem is kellett sokat várni, hogy Steve Jobs cége hasonló begyűjtési akciót legyen kénytelen meghirdetni, mint amilyet a Dell indított. Habár valamelyest kevesebb akkumulátort érint az eset (körülbelül 1,8 milliót), még így is komoly terhet ró a cégekre a projekt. Márpedig a visszahívás nem halogatható: az Apple 9 olyan bejelentést kapott, melyek a telepek túlhevüléséről számoltak be; ebből kettő kisebb tüzet is okozott. Komoly sérülés mindezidáig nem történt.

Három notebooktítpus érintett: a 12 colos képátlóval rendelkező Ibook G4-es (A1061) és Powerbook G4-esek (A1079) bizonyos példányaiba, illetve ez utóbbi modell 15 colos LCD-vel rendelkező változatai közül kettőbe (A1078, A1148) került problémát okozó energiaforrás. Az inteles processzorral dolgozó hordozható számítógépek közül egyikben sincsen olyan akkumulátor, amelyik a Sony hibás sorozatába tartozna, közölték az Apple szóvivői.

A Sony, a Dellnél tanúsított magatartásához hasonlóan az Apple-nek is felkínálta a gazdasági segítségnyújtást; így már közel 6 milliónyi akkumulátor cseréjének költsége nyomja a távol-keleti vállalat „vállát”. Ez, a cég bejelentése szerint 170 és 260 millió dollár közötti extrakiadást jelent majd, ami minden bizonnyal komoly nyomot hagy a Sony profitjában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd