Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PowerShot A710 IS: lényeg a képstabilizátor!

Laptop

Canon PowerShot A710 IS: lényeg a képstabilizátor!

A Canon tegnap jelentette be az A-sorozat első optikai képstabilizátorral is rendelkező fényképezőgépét, a PowerShot A710 IS típusjelű modellt.

Az új készülék – a népszerű PowerShot A700 utódja – 6-szoros optikai zoommal és rengeteg beépített funkcióval rendelkezik. Az elődhöz képest újítás a 7,1 megapixeles képérzékelő és a korábbihoz képest még több digitális képeffektus. Az elődjéhez hasonlóan rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyek sikeressé tették azt, többek között a számos felvétel-készítési módot, a teljes manuális expozíció vezérlést, a VGA minőségű videofelvételt, az ISO 800 módot és a 2,5 colos képátlójú kijelzőt.

A PowerShot A710 IS főbb jellemzői:
-7,1 megapixeles felbontás
-6-szoros optikai zoom objektív, optikai képstabilizátorral
-DIGIC II, iSAPS, 9-pontos AiAF, FlexiZone AF/AE
-Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom
-2,5 colos képátlójú LCD széles látószöggel, valós-képű optikai kereső
-20 felvétel-készítési mód
-Magyar nyelvű menü.

Képminőség
A 6-szoros optikai zoom objektívvel elérhető a 35-210 mm-es (35 mm-es gépnek megfelelő) fókusztartomány, miközben a gép kisméretű maradhatott. A valós-képű optikai kereső lehetővé teszi a fényképezést a teljes fókusztartományban az LCD használata nélkül is, így az akkumulátor élettartama is hosszabb lesz.

Az optikai képstabilizátort speciálisan erre a kompakt méretre tervezték, kihasználva azt a fejlesztési tapasztalatot, amelyet a Canon már megszerzett a stabilizátor professzionális EF objektívekbe történő beépítése során. A funkció ellensúlyozza a gép bemozdulását, így a kép nem lesz elmosódott és akár 3 értékkel hosszabb záridő is használható. Teljes zoom mellett, illetve az 1 centiméteres tárgytávolságú ˝Makró˝ mód használata esetén is stabil képet ad eredményül. A képstabilizátor processzora 4.000 jelet dolgoz fel másodpercenként, és vezérli a lencsék pontos mozgatását a nem szándékos kézmozgások hatásának kompenzálására. Az ISO 800 és a High ISO Auto módok kiegészítik a stabilizátor funkciót azzal, hogy vaku nélküli felvételkészítést tesznek lehetővé gyenge megvilágítás mellett, illetve beltéri használat esetén.

Felvételkészítés
Az új Biztonsági Zoom funkció a gép nagy képfelbontását használja ki az extra nagyítás elérésére a képminőség romlása nélkül. Akár 12-szeres zoom is elérhető úgy, hogy a képeslap méretben (10×15 centiméter) kinyomtatott kép fotólaborminőségű lesz. Használható az új Digitális Telekonverter3 is, amellyel minden kép ugyanolyan nagyítással készíthető el, mintha egy valódi teleobjektív lenne a gépre szerelve.
A 20 felvétel-készítési mód között találhatók a ˝Különleges Téma˝ módok, amelyek speciális környezetben segítenek, míg a ˝Manuális˝ mód a tapasztaltabb fotósoknak teszi lehetővé a beállítások kézi vezérlését. A felvételkészítés közben és után is alkalmazhatók a művészi fotóeffektusok, a ˝Saját Szín˝ funkcióval. Ötféle videórögzítési választható – többek között VGA minőségű videófelvételek készíthetők 30 kép/másodperc sebességgel, illetve QVGA felbontásúak 60 kép/másodperc sebességgel.

Kijelző
A 2,5 colos képátlójú kijelzőn bekapcsolható a ˝Pozícionáló háló˝, amely a vízszintes beállításában is segít. Használható ezenkívül egy új, 3:2 arányú jelző is, amely a kinyomtatható területet jelzi szabványos képméretek esetén. A visszajátszásnál egy új funkció a képen látható túlexponált részekre figyelmeztet.

Tartozékok
Opcionális előtétlencsék és tartozékok teljes skálája áll rendelkezésre, köztük 0,7-szeres nagylátószögű, és 1,75-szörös teleobjektívek, valamint egy Makró előtétlencse. A szintén opcionális nagyteljesítményű vaku éjszakai felvételkészítéshez használható kiválóan, míg a dupla üvegű, vaku diffúzorral is ellátott vízhatlan tok használatával akár 40 méter mélységig lehet fényképezni víz alatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés