Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung forradalmasítja a DVD-írást

Laptop

A Samsung forradalmasítja a DVD-írást

A Samsung Electronics a világon elsőként fejlesztett ki automatikus firmware frissítő programot, amely nagyban hozzájárul a hibamentes CD és DVD íráshoz.

A legújabb CD és DVD írók és -olvasók olyan belső programmal (firmware) kaphatóak, amelynek feladata hogy a meghajtóba helyezett lemezt felismerve, a lemez típusához igazítják a lézert, az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében. A Samsung új szolgáltatása azonban ennél is többet nyújt.


A gyártó Firmware Live Update nevű programja, – amely letölthető a www.samsungodd.com weboldalról – az operációs rendszer betöltődésekor azonnal ellenőrzi, hogy a számítógépbe épített Samsung-meghajtók a legfrissebb verziójú firmware-rel rendelkeznek-e. Amennyiben nem, és a rendszer újabb verziót talál a Samsung weboldalán, automatikusan letölti azt. Ezentúl tehát, a Samsung optikai meghajtók használóinak, – amennyiben rendelkeznek a Live Update szoftverrel – nem kell a honlap meglátogatásával meggyőződniük arról, megjelent-e újabb változata meghajtóik belső programjának. Az automatikus firmware-frissítésnek köszönhetően az optikai meghajtó naprakész információkkal fog rendelkezni a jelenleg forgalomban lévő írható CD és DVD lemezekről, így az írási vagy olvasási hiba esélye minimálisra csökken, sőt a firmware frissítésével még a meghajtó sebessége is növelhető.

A Samsung új TS-H552U DVD írója, amelyet külső változatban TS-E552U jelzéssel is forgalmaznak, szintén kompatibilis a Live Update szoftverrel. A készülék 16-szoros írási sebességre képes DVD-R és DVD+R lemezek esetén, és 5-szörös sebességgel égeti az adatokat a DVD+R DL korongokra. Tizenhatszoros sebességen kevesebb mint öt és fél percre van szüksége egy teljes 4,7 GB kapacitású lemez megírásához. A Live Update-en kívül az új Samsung-modelleket úgynevezett Magic Speed funkcióval is ellátták. Az utóbbi segítségével csökkenthető a drive olvasási sebessége, amely nemcsak zajmentes működést eredményez, de megakadályozza az esetleges lemeztörést is, ami egy sérült lemez maximális sebességű olvasásánál könnyen előfordulhat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés