Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 GB-os Samsung DDR2 memóriamodul

Laptop

1 GB-os Samsung DDR2 memóriamodul

A Samsung Electronics bejelentette, hogy az iparban elsőként nemrégiben megkezdte a DDR2 szabvánnyal kompatibilis, 1 GB kapacitású DIMM (Dual-in-line Memory Module) memóriák tömeggyártását.

A cég munkatársai a bejelentéssel kapcsolatban elmondták, hogy a vadonatúj 1 GB-os DDR2 memóriamodulok 512 Mbit kapacitású DDR2 SDRAM memóriachipekből állnak össze.

A DDR2 egy olyan nagyon is életrevaló memóriatechnológia, mely a közeljövőben a játékra használt asztali számítógépek, a munkaállomások, a szerverek és a hálózati számítógépek esetében egyaránt roppant fontos szerepet fog játszani – nyilatkozta Tom Quinn, a Samsung Electronics amerikai részlegének az egyik marketing menedzsere. Quinn elmondta, hogy a Samsung Electronics a JEDEC által szentesített DDR2 szabvánnyal tökéletesen kompatibilis, 512 Mbit kapacitású SDRAM memóriachipek első tesztpéldányait már a tavalyi év májusában leszállította az alaplapi chipsetek fejlesztésével foglalkozó cégekhez.

A dél-koreai székhelyű félvezetőgyártó most bejelentett, 1 GB kapacitású DDR2 SDRAM memóriamodulja a működéséhez 1,8 V-os feszültséget igényel, az általa biztosított memória sávszélesség pedig eléri a vezetékenkénti 533 Mbit/s-ot, és ez a sávszélesség a későbbiekben akár 667 Mbit/s-ra is növelhető lesz. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Samsung 1 GB-os DDR2 memóriamoduljai pontosan mikor és milyen áron jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés