Connect with us

Hirdetés

technokrata

Monopolhelyzetre tör a FiberNet a TVNET kárára – bíróságon az ügy

Laptop

Monopolhelyzetre tör a FiberNet a TVNET kárára – bíróságon az ügy

A hét elejétől leállni kényszerül a TVNET a főváros IX. és X. kerületében, mert a FiberNet Rt. eltávolította a TVNET berendezéseit hálózatáról.

A hét elejétől leállni kényszerül a TVNET a főváros IX. és X. kerületében. A szolgáltatás szünetelésének oka az, hogy a két kerületben működő kábeltelevíziós szolgáltató, a FiberNet Rt. jogszerűtlenül eltávolította a TVNET berendezéseit hálózatáról. Az eleddig példátlan lépés következtében közel száz kábeles Internet-előfizető marad szolgáltatás nélkül, s jelenleg nem tudható, hogy számukra mikor és milyen formában nyílik lehetőség a világháló elérésére.

Sátor Csaba, a TVNET ügyvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a FiberNet lépését jogszerűtlennek és a piaci versennyel ellentétesnek tartja. Megítélése szerint a FiberNet egy érvényes szerződést megszegve, erőfölényével visszaélve monopolhelyzetet kíván teremteni, és ellehetetleníti a független szolgáltatót az adott kerületekben.

A TVNET vezetése reméli, hogy a szolgáltatás szüneteltetése csak ideiglenes lesz, és az előfizetők hamarosan a régi feltételek mellett vehetik igénybe a TVNET szolgáltatásait.

A cég vezetése a Hírközlési Döntőbizottsághoz, a Versenyhivatalhoz és a bírósághoz fordul a mai nappal annak érdekében, hogy a FiberNet drasztikus lépését követően jogi úton szerezzen érvényt a két cég között változatlanul fennálló szerződésben és a törvényekben foglaltaknak.

Érdekes egybeesés, hogy a FiberNet a közelmúltban kezdte meg új kábeles Internet-szolgáltatásának hirdetését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés