Connect with us

Hirdetés

technokrata

Áprilisban jön az AMD Athlon XP 3200+

Laptop

Áprilisban jön az AMD Athlon XP 3200+

Folytatódik az AMD és az Intel között zajló processzorpiaci párharc, ugyanis különböző források szerint az AMD már a jövő hónapban piacra fogja dobni legújabb processzorát, az Athlon XP 3200+-t.

Természetesen az AMD újdonsága nem marad megfelelő ellenfél nélkül, ugyanis a nagy konkurens Intel várhatóan ugyancsak a jövő hónapban kezdi majd meg az immár 3,2 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Pentium 4 processzor forgalmazását.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az Athlon XP 3200+ lesz az első olyan AMD processzor, mely már nem 266, vagy 333 MHz-es, hanem kereken 400 MHz-es rendszerbusz frekvenciával fog rendelkezni, ami várakozások szerint mindenképpen jó hatást gyakorol majd a chip összteljesítményére. Egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy a jelenlegi csúcsmodell, az Athlon XP 3000+ leváltására hivatott újdonság pontosan mekkora frekvencián fog üzemelni. Ezzel kapcsolatban nehéz jóslásokba bocsátkozni, ugyanis az Athlon XP 3000+ esetében is mindenki arra számított, hogy a chip 2250 MHz-es frekvencián fog üzemelni, azonban végül a processzor 2167 MHz-es működési frekvenciával került forgalomba.

Amennyiben az Athlon XP 3200+ ténylegesen 400 MHz-es rendszerbusz frekvenciával fog rendelkezni, megvásárlása esetében nem árt majd olyan alaplapokról gondoskodni, melyek tökéletesen kompatibilisek ezen emelt frekvenciával. Az Nvidia nForce2 chipkészletére épülő alaplapoknak vélhetően nem jelent majd gondot az új Athlon XP processzor kezelése, és az ígéretek szerint hamarosan megjelennek a piacon a 400 MHz-es FSB-vel ugyancsak kompatibilis, SiS 748-as chipsetre épülő első alaplapok is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés