Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szorosabb együttműködés: javuló Linux-támogatottság

Laptop

Szorosabb együttműködés: javuló Linux-támogatottság

A Red Hat és a HP bejelentették, hogy szorosabban fognak együttműködni a jövőben – annak reményében, hogy így még több linuxos szerver lel majd gazdára.

Red Hat – egy szinte már fogalomnak számító név a Linux disztribúciók között, köszönhetően a számos eladott szerver operációs rendszernek. Hasonló pozíciót tölt be a HP az Intel-alapú szerverszámítógépek értékesítésében. Egészen mostanáig nem volt különösebben nagy az összhang a két cég között, ám ez most megváltozik.

A nemrég bejelentett megegyezés értelmében a felhasználók a világon bárhol hívhatják a HP-t, amennyiben linuxos gondjuk adódik, illetve a Red Hatot, ha magával a szerverrel adódik probléma. Mike Evans, a Red Hat értékesítési és fejlesztési osztályának vezérigazgatója a két cég közötti együttműködés felemelkedésének titulálta az egyezményt. Erre szüksége is van a HP-nek, ugyanis a Linux jelentős szerepet tölt be a szerverüzletben: Hugh Jenkins, a cég szervercsoportjának vezetője elmondta, hogy az összes eladott inteles szerver körülbelül 15 százaléka Linuxszal kerül leszállításra. A nyílt operációs rendszerrel kapcsolatos eladásokból tavaly 2 milliárd dolláros bevétel keletkezett.

Evans elmondása szerint mindhárom újonnan bejelentett Red Hat szerverszoftverhez támogatást nyújtanak. Végső soron arra törekszik mindkét vállalat, hogy a felhasználókkal elhitesse: a Linux nem csak a költségtakarékos, alacsony árkategóriába tartozó megoldások esetén állja meg a helyét, hanem megfelelő támogatottsága révén az olyan környezetekben is jól teljesít, ahol kritikus szempont a stabilitás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés