Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az MSI KT3 Ultra alaplap

Laptop

Megjelent az MSI KT3 Ultra alaplap

Az MSI a napokban ismét egy új alaplappal örvendeztette meg a nagyközönséget. Bemutatta ugyanis a VIA KT333 chipkészletre épülő KT3 Ultra-t.

A DDR memória népszerűségének köszönhetően a Micro Star International, a KT3 Ultra alaplapot a VIA KT333 chipset köré tervezte. A VIA KT333 támogatja a legújabb DDR333 (PC2700) és DDR266 (PC2100) memória szabványt.

Az alaplapon elhelyezkedő 3 memória slot összesen maximum 3 GByte memória fogadására alkalmas. A KT3 Ultra támogatja az AMD Athlon és Duron processzorok mellett, a legújabb Athlon XP 2000+ processzort, valamint a nemrég kifejlesztett Thermal Diode Circuit védelmi rendszert is.

Az új alaplap nemcsak hatalmas memória adatátviteli sebességgel büszkélkedhet, de tartalmaz 1 db két csatornás RAID ATA133 csatolófelületet is. Bár manapság inkább még az ATA100 a gyakoribb, az MSI gondolt a jövőre, így az ATA133 szabvány támogatása néhány hónap múlva még jól jöhet. A részleteket is tekintve, egy olyan RAID ATA133-as vezérlőről van szó, mely támogatja a RAID 0 (Stripping) és a RAID 1 (Mirroring) funkciókat is, ezeknek a kihasználásával nagyobb teljesítményt vagy biztonságosabb rendszert kaphatunk.

Az MSI KT3 Ultra szerencsére támogatja az USB 2.0 szabványt is, az alaplapon 2 ilyen port található, ezeken keresztül másodpercenként 480 Mbit adat áramolhat át darabonként. Így könnyedén csatlakoztathatunk a rendszerhez akár nagy sebességű CD-író berendezést, akár külső merevlemezt is, az átviteli sebességgel bizonyára nem lesz probléma.

A ma már szokásosnak mondható integrált hangvezérlő itt sem maradt el. A KT3 Ultra tartalmaz ugyanis egy 6 csatornás hang chipet, melynek képességeit kihasználva teljes értékű házimozi rendszerré varázsolhatjuk számítógépünket, illetve az erre felkészített játékok hangjait is 3D-ben élvezhetjük.

A kártyahelyek száma itt sem tér el a mai divattól, ugyanis az 1 darab AGP 4x és az 5 darab 32 bites, 33 MHz-es PCI slot mellett itt is megtalálható a CNR csatlakozó, melyből 1 darab áll a rendelkezésünkre.

A Live BIOS és a Live Driver funkciók segítségével az alaplapi BIOS és a meghajtóprogram igen egyszerűen felfrissíthető. A D-Bracket újítás segítségével – mely nem más, mint a már ismert D-LED technológia és 2 darab USB port kombinációja – a készülék házának megbontása nélkül detektálhatók a leggyakoribb hibák.

A Fuzzy Logic 3 segít abban, hogy a megfelelő beállítások automatikus vagy manuális úton történő elvégzésével a rendszer optimális teljesítményt nyújtson. PC Alert III szintén a támogatott funkciók közé tartozik, segítségével a gép állapotáról kaphatunk információt, nemcsak helyben, hanem akár a LAN-on keresztül is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés