Connect with us

Hirdetés

technokrata

Compaq: vége az iPAQ webező eszközöknek

Laptop

Compaq: vége az iPAQ webező eszközöknek

A Compaq bejelentette, hogy nem folytatja az iPAQ márkanév alatt futó webező eszközök árusítását.

A gyártó két évvel ezelőtt, 2000. augusztusában mutatta be iPaq Home Internet Appliance nevű termékének első változatát. Ez tulajdonképpen egy kicsike, 10,1 colos lapos-képernyővel felszerelt, nem túl izmos – 266MHz-es AMD K6 processzort, 32 MB RAM és 16 MB flash ROM memóriát tartalmazó – személyi számítógép, amelyet kifejezetten a Microsoft MSN szolgáltatásán keresztüli internetezésre terveztek.

Az eszköz 56 Kbites belső modemmel van felszerelve (hálózati kártyával nem!), pointerrel is ellátott drótnélküli billentyűzet jár hozzá, 4 USB porton keresztül pedig külső eszközöket lehet csatlakoztatni hozzá, továbbá egy hangszórókimenet is megtalálható rajta.

Mivel a TFT kijelzővel felszerelt változat túl drágának bizonyult, a Compaq később, 2000. novemberében megjelentette az Internet Appliance olcsóbb, 15 colos katódsugárcsöves képernyővel felszerelt IA-2-es változatát, amelyet 300 dollár körüli áron lehetett megvásárolni az utóbbi időben.

A gyártó közlése szerint a Home Internet Appliance termékek meglévő készleteit értékesítették a jelenlegi negyedév során, és nem terveznek újabb példányokat gyártani a két webező eszközből, mivel egy következő generációs változat fejlesztésén munkálkodnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés